Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

S.Skvernelis apie Vyriausybės savireklamą: oponentams nereikia labai jautriai reaguoti

Paskelbus, kad prieš Seimo rinkimus Vyriausybė už 66,4 tūkst. eurų reklamuoja savo darbus, premjeras Saulius Skvernelis aiškino, jog ministrų kabinetas tai daro visus ketverius metus. Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis svarstė, kad, matyt, „Agrokoncernui“ nėra patys geriausi metai, todėl savireklamai prireikė Vyriausybės paramos.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai, kad iki rugsėjo 20-osios gyventojai, keliaujantys viešuoju transportu, klausantys radijo ar žiūrintys televiziją, gali išvysti Vyriausybės kanceliarijos užsakytą reklamą apie S.Skvernelio vadovaujamo ministrų kabineto ketverių metų darbus, paskelbė 15min.

„Vyriausybė savo darbus reklamuoja visų keturių metų ciklo metu. Kiek žinau, bent jau nemačiau, kad daugiamandatėje būtų tokia partija, dalyvaujanti rinkimuose, kaip Vyriausybė. Arba vienmandatėje būtų Vyriausybė irgi koks nors dalyvis rinkimų. Taip buvo visuomet ir nereikia čia, matyt, į tai labai jautriai reaguoti oponentams“, – antradienį prieš Seimo plenarinį posėdį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, paklaustas apie Vyriausybės reklamą prieš rinkimus, sakė nieko nežinantis.

„Nežinau, nesidomėjau“, – žurnalistams teigė jis.

G.Landsbergio nenustebino

Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis aiškino, kad tai, jog Vyriausybė už mokesčių mokėtojų pinigus prieš pat Seimo rinkimus reklamuoja savo darbus, jo visiškai nestebina.

„Tiesą sakant, to laukėme. Dėl to, kad 2016 metų rinkimus padėjo laimėti „Agrokoncerno“ organizuoti tuomet renginiai. Sakykime, tiek „Naisių vasara“, tiek ir įvairūs projektai, kurie buvo organizuoti iš pono R.Karbauskio privačių lėšų. Vėlgi, mano supratimu, apeinant įstatymus. Dabar, matyt, „Agrokoncernui“ gal nėra patys geriausi metai. Tai tuomet reikia Vyriausybės paramos ir dabar Vyriausybė tiesiog užėmė tą vietą, kur anksčiau buvo „Agrokoncernas“, – mano G.Landsbergis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) žada aptarti, ar Vyriausybės savireklama verta tyrimo.

Tačiau G.Landsbergis aiškino neturintis daug pasitikėjimo VRK.

„Dėl to, kad dažniausiai yra, kaip mes pastebime, kad baudžiamos opozicinės frakcijos arba opozicinės partijos patiria visokių nuobaudų, kartais – ir už smulkius dalykus. O visi anksčiau vykę tie patys „Agrokoncerno“ tyrimai baigdavosi niekuo“, – komentavo konservatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius