2019 01 25

S.Skvernelis aptarė situaciją Rusijoje su A.Navalno štabo vadovu

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį susitiko su Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno štabo vadovu Leonidu Volkovu. Susitikime dalyvavęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas BNS sakė, kad politikai aptarė situaciją Rusijoje, kovą su korupcija, A.Navalno veiklą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pasikalbėjome, kad dažnai ir valdžios atstovai, ir žurnalistai neatskiria Rusijos ir Kremliaus. Taip, apklausos rodo, kas nemaža dalis rusų palaiko V.Putino režimą, bet L.Volkovas pasidalino savo įžvalgomis apie tokių apklausų patikimumą, papasakojo apie jų pačių daromų apklausų rezultatus“, – teigė S.Malinauskas.

„Kalbėta apie tai, kad Rusijos piliečiai nejaučia priešiškumo Europos Sąjungai ir tai stipriai nepasikeitė net įvedus sankcijas. Tai lemia tai, jog žmonės keliauja, mato, lygina ir supranta, kiek oficiali propaganda skiriasi nuo realybės. Kalbėjome apie tai, kaip keičiasi Rusijos visuomenės, ypač jaunimo, nuotaikos“, – pridūrė jis.

Pasak premjero patarėjo, Rusijoje L.Volkovui gresia baudžiamoji atsakomybė už protestų organizavimą.

Dalis A.Navalno inicijuotų protestų viešinti iš Lietuvos, publikuojant tiesiogines transliacijas vaizdo dalijimosi platformoje „Youtube“ ir „Twitter“.

Organizatoriams patalpas su įranga suteikė Europos humanitarinis universitetas, o taip daryta siekiant, kad transliacijų netrikdytų Rusijos policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius