Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
05 12 /12:36

S. Skvernelis: balsavimas rinkimuose parodys, ar Lietuva yra vakarietiška valstybė

Balsavimas prezidento rinkimuose parodys, ar visuomenė palaiko vakarietiškas vertybes, ar dalis jos ilgisi postkomunistinių nuostatų, sako Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose ir referendume
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose ir referendume

„Manau, kad šis balsavimas (...) parodys labai aiškiai, ar mes esame vakarietiška, demokratinė valstybė, ar nemaža dalis mūsų visuomenės vis dar krypsta į posovietinės, postkomunistinės, rusiškos visuomenės pusę. Čia labai svarbu: kad prezidentas ir būtų išrinktas, ir parodys, kokia visuomenės dalis, kur yra“, – žurnalistams sekmadienį sakė Platiniškių rinkimų apylinkėje balsavęs S. Skvernelis.

Jo manymu, esminė būsimo prezidento užduotis bus „užtikrinti ne stagnaciją, bet stabilumą saugumo srityje“.

„Tai yra lyderystė priimant sprendimus, nes diskusijos – turbūt jau visiems nuo jų bloga darosi – ką daryti, kaip daryti. Reikia čia demonstruoti lyderystę, atstovauti mūsų šaliai, jos interesams tarptautinėje plotmėje, kalbant pirmiausia apie Europos Sąjungą. Nes nauji rinkimai į Europos Parlamentą taip pat bus kova dėl mūsų nacionalinių interesų apsaugos“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat sako, kad partija dar tarsis, ar remti kurį nors antrojo turo dalyvį, jei į jį nepateks demokratų kandidatas.

Prezidento rinkimuose iš viso varžosi aštuoni kandidatai.

Kartu su jais vyksta ir referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo. Juo siūloma pakeisti Konstituciją iš jos išbraukiant sakinį, kuris dabar užkerta kelią Lietuvos piliečiams įgyti antrą pilietybę – kad „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“.

Pareikšti nuomonę reikės dėl pataisytos Konstitucijos formuluotės: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.“

Kad Konstitucijos pataisa būtų priimta, už ją privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė rinkimų teisę turinčių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius