Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 14 /12:48

S.Skvernelis LRT kaltina šmeižtu

Premjeras Saulius Skvernelis LRT apkaltino šmeižtu. Taip jis sureagavo į apžvalgininko Ramūno Bogdano pirmadienį LRT radijuje ir portale paskelbtą komentarą, kuriame šis skelbė, esą S.Skvernelis sausio 13-ąją rūpinosi asmenine ateitimi.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Dabar valdžioje turime žaliavalstiečių partiją. Abu jos lyderiai buvo jauni vyrai tais lūžio prie Baltijos metais. Daugybė jų bendraamžių, ypač studentų, dalyvavo akcijose, savanoriavo, budėjo prie svarbių objektų įvairiose Lietuvos vietose, kad jų neužgrobtų pradėjusi siautėti okupacinė kariuomenė. Kiekvieno politiko biografiją papuoštų sakinys apie savo bent kokį indėlį atgimstančios Lietuvos labui. Kuklumas šiuo atveju netinka, kadangi reitingai politikus iškelia ir reitingai juos pribaigia. Deja, premjeras S.Skvernelis tuo metu sprendė tik savo asmeninės ateities klausimą – iš, jo žodžiais, „sausų“ fizikos studijų pereidinėjo į daug labiau apčiuopiamus autoūkio mokslus“, – skelbė R.Bogdanas.

Premjeras į komentarą sureagavo antradienį ryte.

„Netiesa. Sausio 13-osios naktį kartu su tūkstančiais žmonių buvau prie parlamento. Tą vakarą atvažiavau į Vilnių iš Marijampolės autobusu, kuris buvo skirtas specialiai vežti žmones ginti mūsų valstybės. Mus atvežė kaip tik prie dabartinio Lietuvos radijo ir televizijos pastato. Ten liko autobusas ir asmeniniai daiktai. Su draugu nuėjome prie Seimo, kur budėjome iki pat ryto. Autobusas su daiktais buvo panaudotas kaip barikada“, – teigia S.Skvernelis.

Jis tikina, kad LRT paskelbė šmeižtą, tačiau neužsimena, ar ketina gintis teisinėmis priemonėmis.

„Mano manymu, kas iš tiesų yra iš paralelinio pasaulio – tai nacionalinio transliuotojo siekis pažeminti mane asmeniškai, taip pat ir nemažą dalį Lietuvos žmonių. Skaldant, trykštant neapykanta ir melu. Net ir tokią iškilmingą dieną, vykstant atminimo renginiams.

Tai – sunkiai suvokiama, negarbinga ir vargu ar daug ką turi bendro tiek su žurnalistine, tiek su žmogiškąja etika. Galiu tik apgailestauti, kad už šį šmeižtą susimokėjo kiekvienas Lietuvos mokesčių mokėtojas“, – nurodo S.Skvernelis.

LRT: tai – nepriklausoma apžvalgininko nuomonė

Visuomeninis transliuotojas atkreipė dėmesį, kad S.Skverneliui neįtikęs tekstas – nepriklausomo apžvalgininko nuomonė, su kuria LRT žurnalistai neturi nieko bendro.

„Visuomeninis transliuotojas LRT visada siekia pateikti nešališką, patikrintą informaciją ir savo žurnalistams kelia aukščiausius žurnalistinio darbo kokybės ir etikos standartus.

Norime atkreipti dėmesį, kad minimas komentaras nėra parengtas LRT žurnalistų. Tai yra nuomonė, išsakyta nepriklausomo politikos apžvalgininko Ramūno Bogdano per LRT RADIJĄ (sausio 13 d. 8.45 val.). Komentaras taip pat buvo publikuotas LRT.lt portale. Sulaukus premjero Sauliaus Skvernelio reakcijos socialiniame tinkle „Facebook", tekstas LRT.lt buvo papildytas premjero komentaru.

Siekdami užtikrinti ir atspindėti nuomonių įvairovę, LRT nuolat skelbia įvairias politikų, politikos apžvalgininkų, visuomenininkų nuomones“, – sakė LRT atstovė žiniasklaidai Jovita Bazevičiūtė.

Premjero S.Skvernelio viešai išsakytas skundas dėl R.Bogdano komentaro bus nagrinėjamas LRT etikos komisijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius