Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 03 /18:22

S.Skvernelis ministro postą, kurio nori socialdemokratų atskalūnai, siūlo G.Paluckui, bet šis nesutinka

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, jog atiduotų socialdemokratams Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovo postą, jei jo siektų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Tačiau šis 15min antradienio vakarą teigė, kad Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) iš koalicijos yra pasitraukusi, o jam jokių postų nereikia.
Saulius Skvernelis ir Gintautas Paluckas
Saulius Skvernelis ir Gintautas Paluckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Keisti socialdemokratų turimas Ūkio ministerijos vadovų pozicijas į SADM antradienį „valstiečių“ vadovams ir S.Skverneliui pasiūlė socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Jis kartu su dalimi kitų frakcijos narių prieš partijos ir G.Palucko valią yra nusprendęs likti su valdančiaisiais.

„Būtų galima svarstyti, jeigu į šią poziciją sugalvotų pretenduoti ir prisiimti atsakomybę socialdemokratų partijos pirmininkas, aš rimtai svarstyčiau“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Jis pabrėžė, jog tai sako „labai rimtai“. Kartu premjeras teigė neturintis jokių priekaištų ministrui Linui Kukuraičiui, kuris anot jo, „dirba ir dirbs, matyt, toliau savo pozicijoje“.

„Bet jei partnerių mūsų būtų toks noras ir partijos pirmininkas prisiimtų iššūkį, pasiryžtų šiam iššūkiui, svarstyti viską galima būtų“, – teigė premjeras.

Savo ruožtu A.Palionis anksčiau antradienį Seime teigė, kad atskilę socialdemokratai turi ne vieną kandidatą „ir iš Seimo, ir ne iš Seimo“.

Susitikime su A.Palioniu dalyvavęs LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis taip pat išreiškė palaikymą „valstiečių“ deleguotam L.Kukuraičiui ir tikino, kad svarstyti šiuos pasiūlymus turi premjeras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Šiaulienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Šiaulienė

I.Šiaulienė: susipriešinimas niekam nereikalingas

Su LSDP partijos frakcijos Seime seniūnu A.Palioniu 15min susisiekti nepavyko. Socialdemokratų atskalūnams taip pat priklausanti Irena Šiaulienė 15min sakė iš premjero to dar negirdėjusi – tik iš žurnalistų.

„Tiesiog premjeras demonstruoja palankumą ir išgirstus priekaištus, kurie buvo mūsų vidinėj partinėj struktūroj, kad mes neturime socialinių reikalų ministerijos ir todėl negalime išreikšti savo socialdemokratinės pozicijos“, – kalbėjo ji.

Tačiau paklausta, kaip vertina tai, kad S.Skvernelis siūlo ministru skirti partijos vadovą, kurio nuomonei nepritaria atskalūnai, I.Šiaulienė teigė, kad toks susipriešinimas nėra niekam reikalingas ir naudingas – nei partijai, nei koalicijai.

„Čia reikėtų ne tik vieši kad būtų tai... Bet tiesiog atitinkami žingsniai (...) Tiesiog turėtų vykti pokalbis suinteresuotų pusių“, – aiškino politikė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

G.Paluckas: postų dalybos ir siūlymai yra nepriimtini

Tuo metu LSDP pirmininkas G.Paluckas, komentuodamas S.Skvernelio pareiškimą, sakė, kad dabar, nutraukus koalicijos sutartį, kai partija nebedalyvauja koalicijoje, jokie postų siūlymai, jų dalybos yra nepriimtini.

„Šioje situacijoje kažkas kažką trolina. Tik visiškai nepagalvoja apie vargšą ministrą L.Kukuraitį, kuris eina savo pareigas. Manau, premjeras mėgina labai juokingas geležines klumpes A.Palioniui uždėti – susitark su partijos pirmininku, kurio sprendimams jūs prieštaraujate, kad jis užimtų pareigas Vyriausybėje, kurios koalicija yra jau nutraukta, ir tada štai prašau, – juokdamasis kalbėjo G.Paluckas. – Aš gi sakiau – šioje Vyriausybėje aš neužimsiu jokių politinio pasitikėjimo postų. Jokių.“

G.Paluckas svarstė, kad toks S.Skvernelio žingsnis kvepia senų laikų tvarka – mėginama vadovautis principu „ko jis čia spurda, duokim jam postą ir bus ramu.“

„Čia, matyt, vertybiniai pasaulėžiūrų skirtumai per dideli, kad suprasčiau tokius trolinimus ir žaidimus“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius