Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

S.Skvernelis neatmeta galimybės tapti opozicijos lyderiu

Premjeras Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, jog naujajame Seime eis opozicijos lyderio pareigas. Daugiau detalių dėl to esą paaiškės penktadienį. Tądien įvyks pirmasis naujai išrinktų parlamentarų posėdis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį paklaustas, ar turi ambicijų tapti opozicijos lyderiu, o gal Seimo pirmininko pavaduotoju, su „valstiečiais“ į Seimą išrinktas S.Skvernelis patikino, kad pavaduotoju tikrai nebus, o klausimas dėl opozicijos lyderio, pasak jo, spręsis penktadienį.

„Tai klausimai, kurie pradės spręstis penktadienį“, – sakė jis ir pridūrė, jog svarstymų dėl pareigų Seime buvo.

„Tokie svarstymai buvo. Jeigu bus formuojama šešėlinė Vyriausybė ir bus apsispręsta, kad opozicijos lyderis būtų šešėlinės Vyriausybės vadovas arba ne, tie klausimai išsispręs tiek frakcijoje, tiek ir bendradarbiaujant arba sudarant susitarimą, koaliciją opozicinių frakcijų. Kol kas tai irgi tik pamąstymai“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio komentavo premjeras.

Opozicijoje dirbsiančių socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas anksčiau teigė manantis, jog opozicijos lyderis turėtų būti rotuojamas – taip, kaip buvo per pasibaigusią Seimo kadenciją.

Spaudos konferencija iš Vyriausybės:

Jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis įeina į Seimo valdybos sudėtį, pradeda Vyriausybės valandą Seime ir gali užduoti klausimus, turi kitų Seimo statute numatytų papildomų teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius