Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

S.Skvernelis nepanoro tapti aštuonioliktu numeriu tarp socdemų

Paaiškėjus, kad baigiantis eiti vidaus reikalų ministro pareigas Saulius Skvernelis rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kitų partijų atstovai atviriau prabilo apie buvusius įdomius pokalbius su eksministru.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasirodo, išskirtines sąlygas jam pasiūlė tik „valstiečiai“. Kitos partijos geriausiu atveju būtų pasiūliusios savo rinkimų sąrašuose vietą pirmame penketuke, o socialdemokratai jį įrašė tik į antro dešimtuko pabaigą.

Pats S.Skvernelis prieš paviešinant sprendimą rinkimuose dalyvauti su „valstiečiais“ ne kartą yra sakęs, jog apie politinę ateitį yra kalbėjęs su keliomis partijomis, ir esą ne viena partija jį kvietė prisijungti. Tačiau nė viena parlamentinė partija jam, kaip „valstiečiai“, nepasiūlė partijos lyderiui tinkamų sąlygų – pirmos vietos rinkimų sąraše ir neprisiėmė jokių išskirtinių įsipareigojimų.

Socialdemokratų siūlymas nuvylė

Ne kartą viešojoje erdvėje buvo kalbama, jog S.Skvernelis rengiasi rinkimuose dalyvauti su socialdemokratais. Buvo matyti, kad premjeras Algirdas Butkevičius palaiko ministrą ir yra patenkintas jo darbu.

Vienu metu net buvo gandų, esą S.Skvernelis jau susitarė su A.Butkevičiumi dėl vietos partijos rinkimų sąraše ir kad esą net nutarta, kurioje vienmandatėje apygardoje jis kandidatuos.

Kai buvo pranešta, kad S.Skvernelis vis dėlto nutarė dalyvauti rinkimuose su „valstiečiais“, iš socialdemokratų stovyklos nutekėjo žinia, kad ministrą supykdė jų pasiūlymas įrašyti jį rinkimų sąraše tik 18 numeriu.

„Oficialiai tokio sprendimo nebuvo, bet mano paties sudarytame juodraštiniame partijos rinkimų sąraše S.Skvernelis buvo atsidūręs 18 vietoje. Kadangi mūsų partijoje galioja griežtas rinkimų sąrašo sudarymo reglamentas, tai, atsižvelgiant į prioritetus, partiečių nuopelnus, o ne vadovaujantis nuostata „myliu nemyliu”, man niekaip nebuvo pavykę S.Skvernelio įrašyti aukščiau. Tik man keista, kad žinios apie mano juodraštį buvo paviešintos“, – LRT.lt sakė socialdemokratų rinkimų štabo vadovas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Jis taip pat patikino jokių derybų dėl rinkimų su S.Skverneliu nevedęs ir nieko jam nežadėjęs. Kalbėtis su eksministru esą galėjęs tik partijos lyderis A.Butkevičius.

Skeptiškai vertinu gastroliuojančius muzikantus. Bet dabar aišku, kad S.Skvernelis bandė save brangiau parduoti, – vertindamas tai, kad S.Skvernelis rinkimuose dalyvaus ne su socialdemokratais juokavo A.Sysas.

Vertindamas tai, kad S.Skvernelis rinkimuose dalyvaus ne su socialdemokratais, A.Sysas juokavo: „Skeptiškai vertinu gastroliuojančius muzikantus. Bet dabar aišku, kad S.Skvernelis bandė save brangiau parduoti. Esu girdėjęs, kad dėl rinkimų derėjosi ir su konservatoriais, ir su kitomis partijomis. Mano galva, rinkimuose turi dalyvauti komanda. O jei komandos nėra, tai ir žvaigždės niekuo padėti negalėtų.“

Liberalai laikėsi nuosaikiai

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis tvirtino, kad jokių konkrečių susitarimų su S.Skverneliu dėl rinkimų nebuvę.

„Esu su juo bendravęs, kviečiau prisijungti prie mūsų partijos, tačiau dėl to, kokiu numeriu jis galėtų būti įrašytas mūsų rinkimų sąraše, ar narystės partijoje susitarimų tikrai nebuvo“, – teigė E.Masiulis.

Būti liberalų rinkimų sąrašo lyderiu S.Skvernelis negalėjęs turėti jokių vilčių. Geriausiu atveju, įvykus susitarimui dėl rinkimų, jis, pasak E.Masiulio, būtų buvęs įrašytas pirmame penketuke.

Pirmenybę teikia tik partijos lyderiui

Kaip teigė Tėvynės sąjungos pirmininkas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, su S.Skverneliu jis nesiderėjęs, o tik kalbėjęs apie bendravimą ateityje ir bendras vertybes.

Konservatorių senbuvis ir partijos Seime frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma tvirtino, kad jokių derybų su S.Skverneliu partijos institucijose nėra buvę.

„Naivu tikėtis, kad naujai pakviestam žmogui būtų pasiūlyta pirma vieta rinkimų sąraše. Galima būtų minėti pačias įspūdingiausias asmenybes, bet neįmanoma įsivaizduoti, kad partijos pirmininkas nebūtų pirmoje rinkimų sąrašo vietoje“, – įsitikinęs J.Razma.

Vertindamas tai, kad „valstiečiai“ ir jų lyderis Ramūnas Karbauskis vis dėlto pasiūlė S.Skverneliui savo partijos rinkimų sąraše pirmą vietą, konservatorius pastebėjo, jog svarbiausia, kad žmonės, įvertinę partijų programas, apsispręstų, ar jose minimos vertybės jiems – priimtinos: „O jei rinkimuose dalyvaujama tik dėl geros vietos sąraše, tai rezultatai gali būti labai trumpalaikiai ir su neaiškiomis politinėmis pasekmėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius