Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

S.Skvernelis nežada, kad atnaujintoje Vyriausybėje atsiras moterų

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad kol kas sunku pasakyti, ar atnaujintos sudėties ministrų kabinete bus moterų. Vis dėlto Vyriausybės vadovas tikino, kad nebus problemų surasti kandidatę į eurokomisares.
Vilius Šapoka ir Saulius Skvernelis
Vilius Šapoka ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu Lietuva yra vienintelė valstybė Europos Sąjungoje (ES), kurios Vyriausybėje nedirba nė viena moteris. Visoms 14 ministerijų vadovauja vyrai.

Prieš prezidento rinkimus Gitanas Nausėda kalbėjo apie tai, kad jeigu būtų išrinktas, siektų, jog Vyriausybėje atsirastų moterų. Tąsyk jis aiškino, kad norėtų, jog Vyriausybėje dirbtų bent trečdalis ministrių.

S.Skvernelis ketvirtadienį sakė nekeliantis reikalavimo, kad į ministrus būtinai turi būti teikiama moters ar vyro kandidatūra.

Klausiamas, ar pamatysime moterų Vyriausybėje, S.Skvernelis pasakė: „Sunku šiandien pasakyti“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./17-osios Vyriausybės nariai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./17-osios Vyriausybės nariai

Surasti kandidatę į eurokomisares problemų nebus

Skelbiama, kad į Europos Komisijos (EK) pirmininkes nominuota Ursula von der Leyen pageidauja, kad ES šalys-narės pateiktų po dvi kandidatūras į eurokomisarus – vyro ir moters.

S.Skvernelis tikino, kad Lietuvai nebus problemų pateikti ir moters kandidatūrą. „Nebus dėl to jokių problemų“, – tvirtino premjeras.

Kandidatūras į eurokomisarus mūsų šalis, pasak S.Skvernelio, ketina pateikti sulaukus, kai bus galutinai patvirtinta EK pirmininkė.

„Tada bus jau diskusijos arba veiksmai daromi dėl mūsų kandidatų ar kandidato į Komisiją“, – teigė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ursula von der Leyen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ursula von der Leyen

S.Skvernelis aiškino, kad yra ne vienas, ne du ir ne trys pamąstymai bei pavardės žmonių, kurie galėtų būti siūlomi kandidatais į EK narius. Tačiau Vyriausybė šio klausimo dar nesvarstė.

Klausiamas, ar yra specifinės sritys, į kurias renkami kandidatai, S.Skvernelis sakė, kad turi duomenis, kokios valstybės į kurias sritis pretenduoja.

„Aišku, dauguma nori tų sričių, kurios yra galbūt kiekvienai valstybei strategiškai reikšmingos. Tai taip vadinamas ekonominis blokas, energetinis blokas – natūralu“, – komentavo Vyriausybės vadovas.

G.Nausėdos pareiškimų nekomentuoja

G.Nausėda trečiadienį pareiškė, kad Krašto apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijos yra kertinės, o joms vadovaujantys ministrai nebūtinai gali būti keičiami.

S.Skvernelis nekomentavo tokios būsimojo prezidento pozicijos.

„Pratinkimės, nebekomentuosiu šalies vadovo ar būsimojo vadovo pareiškimų. Tiesiog tai yra Vyriausybės formavimas ir jis vyks taip, kaip buvo iki šiol daroma, – bus suderintos pavardės, pozicijos bus paskelbtos“, – sakė S.Skvernelis.

Jis tikino, kad su juo nebuvo derinta nė viena galima kandidatūra į krašto apsaugos ministrus.

„Aš manau, kad tai yra dar ir anksti. Rytoj Vyriausybė grąžins įgaliojimus, tada galėsime pradėti procesą dėl galbūt jau konkrečių pavardžių“, – aiškino premjeras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Anot S.Skvernelio, neoficialių pasikalbėjimų yra visokių. „Bet mes sutarėme, kaip tai bus padaryta. Raštu yra numatyta pateikimas. Tai palauksime“, – sakė jis.

Bet mes sutarėme, kaip tai bus padaryta. Raštu yra numatyta pateikimas.

Ketvirtadienio rytą partijos „Tvarka ir teisingumas“, kuri pagal koalicinę sutartį deleguos kandidatą į Krašto apsaugos ministerijos vadovus, pirmininkas Remigijus Žemaitaitis kalbėjo apie tai, kad į šias pareigas siūlomas diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius