-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30 /14:18

S.Skvernelis nurodė tris galimus kandidatus į premjero postą

Prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis balandį žadėjo nurodyti bent du asmenis, kurie galėtų jį pakeisti Vyriausybės vadovo poste, jeigu jis laimėtų rinkimus. Jis įvardijo tris asmenis: Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį, ekonomikos ir inovacijų bei energetikos ministrus Virginijų Sinkevičių ir Žygimantą Vaičiūną. 
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kovo pradžioje S.Skvernelis žadėjo pasakyti bent dviejų asmenų, galinčių jį realiai pakeisti premjero poste sėkmės rinkimuose atveju, pavardes.

Tąsyk S.Skvernelis kalbėjo ir apie tai, kad galimus teikimus į Vyriausybės vadovus yra aptaręs su didžiausios valdančiosios partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), jį delegavusios į premjerus, pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

„Paskutinė diena šiandien. Tenka atsakyti. Žodis – ne žvirblis“, – antradienį, paskutinę balandžio mėnesio dieną, po Vyriausybės posėdžio sakė S.Skvernelis.

Anot jo, šiandien jis galėtų įvardyti tris kandidatūras.

„Tikrai aš nesiūlyčiau. Norėčiau labai aiškiai pabrėžti, kad tokios teisės Respublikos prezidentas (neturi – red.past.) arba tokią teisę įgyja tuomet, kai pasiūlymą suformuoja valdanti dauguma. Ir, jeigu atitinka visus reikalavimus – nepriekaištingos reputacijos, Korupcijos prevencijos įstatyme numatytus reikalavimus ir kompetencijos – tada ministras pirmininkas siūlo Seimui.

Tai aš siūlyčiau V.Matijošaičio, V.Sinkevičiaus ir Ž.Vaičiūno kandidatūras valdančiajai daugumai apsvarstyti kaip realius žmones, galinčius pusantrų metų toliau tęsti šios Vyriausybės darbą, įgyvendinti Vyriausybės programą“, – teigė S.Skvernelis.

Klausiamas, kaip vertina savo galimybes laimėti prezidento rinkimus, jis sakė vertinantis taip, kaip kiekvienas iš likusių 8 kandidatų.

„Visų šansai ir galimybės yra vienodos“, – mano S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius