-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 06 29

S.Skvernelis: pliažo idėja gera, bet Lukiškių aikštė – netinkama vieta

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vilniaus savivaldybės idėja įrengti dirbtinį paplūdimį miesto centre yra gera, tačiau Lukiškių aikštė pasirinkta netinkamai.
Lukiškių aikštės paplūdimys
Lukiškių aikštės paplūdimys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Idėja gera, bet vieta, manau, kad nelabai. Šitoje aikštėje turime apsispręsti – jei ji yra reprezentacinė, įtvirtinanti tam tikrus valstybingumo istorinius aspektus, tai tokia turėtų išlikti, O tą patį buvo galima padaryti šalia: yra dvi aikštės, ir iš vienos, ir iš kitos pusės, tiek prie Seimo, tiek prie Vyriausybės. Tai – pasirinkimo klausimas“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

Jo manymu, paplūdimys galėjo būti įrengtas ir Vinco Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Kodėl gi ne – jeigu vilniečiams to reikia. Tai manau, tikrai. Tik ne Lukiškių aikštėje turėtų būti. Bet tai įžiebė diskusijas dideles, klausimas buvo mažai diskutuotas net ir Vilniaus politikų“, – pridūrė jis.

Vilniaus savivaldybės sprendimas įrengti dirbtinį paplūdimį Lukiškių aikštėje įžiebė aštrias diskusijas tiek visuomenėje, tiek tarp politikų. Seimo valdantieji, registravo įstatymo projektą, kad aikštės memorialiniai akcentai turėtų būti skirti laisvės kovoms. Dalis politikų tvirtina, kad taip parodyta nepagarba laisvės kovos dalyvių atminimui.

Prezidentas Gitanas Nausėda taip pat kritikavo sostinės sprendimą, sakydamas, kad paplūdimiui galėjo būti rasta tinkamesnė vieta.

Meras Remigijus Šimašius tvirtina, kad paplūdimys Lukiškių aikštėje įrengtas suteikiant galimybę džiaugtis iškovota laisve ir „švęsti tai, kad esame laimėtojai savo laisvės kovoje“. Jo nuomone, Seimo projektas yra pernelyg miglotas, todėl neįpareigos paplūdimio pašalinti ir jis turėtų aikštėje išlikti iki rudens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius