Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 07

S.Skvernelis Prezidentūros organizuotą susitikimą COVID-19 klausimais vadina „pakazucha“, ginasi, esą jam dalyvauti nereikėjo

Sekmadienio susitikimas dėl COVID-19 Prezidentūroje vyko ekspertų lygiu, todėl ministrai jame ir nedalyvavo, sako kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis. Taip pat jis teigė, kad ekspertų nuomonė buvo išklausyta jau anksčiau ir sekmadienio susitikimą pavadino „pakazucha“.

„Ten, kur turi dalyvauti ekspertai, dalyvauja ekspertai, ten kur turi dalyvauti sprendimų priėmėjai, dalyvauja sprendimų priėmėjai. Ekspertų lygmenyje atstovavo man ir Vyriausybei mano patarėjas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S.Skvernelis.

Pasak jo, Vyriausybė ir taip rengėsi priimti reikiamus sprendimus, o ekspertų nuomonė buvo išklausyta. Be to S.Skvernelis priminė, kad Prezidentūra anksčiau atsisakė dalyvauti sprendimų dėl COVID-19 vakcinos priėmime.

Nereikia daryti tokiuose renginiuose, atleiskite už rusišką žodį, tam tikros pakazuchos.

„Matyt, nereikia daryti tokiuose renginiuose, atleiskite už rusišką žodį, tam tikros pakazuchos (liet. – parodomosios akcijos). Ekspertai yra išklausyti, nuomonė yra pateikta, su ta nuomone susipažinta buvo. Ir juo labiau žinant, kad pirmadienį Vyriausybė priiminės sprendimus – šiuos sprendimus, kurie turėjo būti priimti“, – sakė premjeras.

„Kita vertus, jau ne kartą buvo pasakyta, kad sprendimų priėmėjas, kalbant apie COVID-19 valdymą, yra Vyriausybė. Tai tais atvejais, kada reikėjo formate Prezidentūroje daryti vakcinų klausimą, buvo tiesiog aiškiai pasakyta, kad Vyriausybės čia yra atsakomybės ribos, tai Vyriausybė to griežtai ir laikosi“, – pridūrė jis.

S.Skvernelis ir laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvo kviečiami į sekmadienį Prezidentūroje vykusį susitikimą su Sveikatos ekspertų taryba, tačiau jame nedalyvavo.

Susitikime nuotoliniu būdu dalyvavo paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė, kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Arūnas Dulkys, sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė ir kadenciją baigiančio premjero S.Skvernelio patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys.

Vyriausybė pirmadienį nuo trečiadienio sugriežtino karantino sąlygas ir pratęsė jį iki metų pabaigos: siūloma žmonėms gyvenamąją vietą palikti tik dėl svarbių priežasčių, vyresniųjų klasių mokiniai mokysis tik nuotoliniu būdu.

VIDEO: S.Skvernelis Prezidentūros organizuotą susitikimą COVID-19 klausimais pavadino „pakazucha“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius