Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 20

S.Skvernelis: trylikta pensija galėtų priklausyti nuo darbo stažo ar sumokėtų mokesčių

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad tryliktos senatvės pensijos idėjos nėra atsisakoma, tačiau neatmeta, kad tokios išmokos dydis galėtų priklausyti nuo darbo stažo ir sumokėtų mokesčių.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jis (Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatymo pataisų projektas – BNS) gali būti tobulinamas. Galime diskutuoti, ar visiems ta pensija turi būti vienoda, ar turi būti atsižvelgta į jų (pensijų gavėjų – BNS) proporcijas, kurias gauna atsižvelgiant į stažą ir sumokėtus mokesčius, variantai įvairūs, net ir suma gali būti įvairiai varijuojama“, – antradienį Seime žurnalistams teigė S.Skvernelis,

„Seimas turi priimti sprendimą. (...) Tikiuosi, tas sprendimas bus teigiamas, Vyriausybė turi numačiusi finansavimo šaltinius, jeigu reikėtų įgyvendinti įstatymą“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Tačiau jis neatskleidė, kokie tie finansavimo šaltiniai būtų. Juos premjeras žadėjo pasakyti po to, kai bus priimtos įstatymo pataisos dėl tryliktos pensijos. Kol kas lėšos šioms pensijoms nėra numatytos kitų metų biudžeto projekte.

„Negali būti biudžete numatytos išlaidos, kai dar nėra įstatymu įtvirtintos. (...) Kai bus įstatymas, bus įvardintas ir šaltinis“, – kalbėjo jis.

Įstatymo pataisų svarstymai numatyti dar šios kadencijos Seime lapkričio 10-ąją.

Pataisas inicijavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija, kuri daugiamandatėje apygardoje neperžengė 5 proc. ribos ir į Seimą nepateko.

Projektas numato, kad trylikta pensija siektų 200 eurų, tam reikėtų apie 120 mln. eurų iš valstybės biudžeto, o lėšų iniciatoriai siūlo surinkti apmokestinus bankų turtą.

Pensiją maždaug 600 tūkst. žmonių siūloma mokėti kasmet nuo kitų metų gruodžio.

Prezidentas Gitanas Nausėda tryliktąją pensiją vadina netvariu sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius