-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23

Sakuras Vilniuje prie Baltojo tilto išvartė pats nuvažiavęs automobilis

Velykų rytą Vilniaus centre japonų turistų grupę sugraudino pamatytas vaizdas, kad kažkas nulaužė vieną ir apgadino dar kelių sakurų šakas. Taip nutiko dėl to, kad nuo kalniuko nuriedėjo automobilis, paliktas be vairuotojo ir tinkamai neužtraukus rankinio stabdžio. Nulaužtą medį žadama atsodinti.
Sakurų parke – japonų turistų ašaros: Velykų rytą medžius čia išvartė šiukšliavežė
Sakurų parke – japonų turistų ašaros: Velykų rytą medžius čia išvartė šiukšliavežė / Skaitytojo, 15min nuotr.

Praeitos savaitės antroje pusėje pražydusios sakuros pritraukė minias žmonių. Tačiau sekmadienio rytą atėjusių japonų turistų laukė nemaloni staigmena – Č.Sugiharos parke net keli medeliai atrodė apgailėtinai: vienas nulaužtas, o kelių kitų apgadintos šakos.

Pasirodė, kad taip nutiko dėl įmonės „Mano aplinka“ automobilio – jis nuriedėjo nuo kalno ir apgadino medžius.

Išverstą sakurą atsodins

Dar sekmadienį policija konstatavo, kad medžius išvartė šiukšliavežė, buvo registruotas techninis eismo įvykis. Apie incidentą policijai pranešė pats šiukšliavežės vairuotojas.

Kaip 15min informavo „Mano aplinka“ grupių vadovė Diana Lubė, nulaužtas medelis bus atsodintas, o kitų sakurų apgadintos šakos jau nugenėtos.

„Pirmiausia įmonės vardu noriu atsiprašyti, kad įvyko toks incidentas. Jau išsiaiškinome, kad automobilis tąsyk buvo paliktas ant kalniuko, tačiau dėl žmogiškosios klaidos vairuotojas ne iki galo užtraukė rankinį stabdį. Būtent todėl mašina nuriedėjo žemyn ir nulaužė medelį, apgadino keletą kitų medžių šakų. Noriu pabrėžti, kad prisiimame visišką atsakomybę dėl to, kas įvyko, ir jau sutarėme su Vilniaus miesto savivaldybe, kad nulaužtą medelį atsodinsime. Beje, šakas, kurios taip pat nukentėjo, jau apgenėjome ir sutvarkėme“, – teigė D.Lubė.

15min skaitytojo nuotr./„Mano aplinka“ automobilis po sakura
15min skaitytojo nuotr./„Mano aplinka“ automobilis po sakura

Vilniaus savivaldybė irgi neskuba kaltinti vairuotojo. „Tai vertiname kaip netyčinį atvejį ir šiuo atveju tikrai nebausime. Bet įmonė, kurioje dirba vairuotojas, pasiryžusi pasodinti kitą medelį ir pasirūpinti sužalotais. Tačiau strimgalviais nepulsime į sodinimą, nes tam reikia pasiruošti. Tai bus padaryta rudenį arba ateinantį pavasarį.

Kol kas džiaukimės sakurų žiedais ir ugdykime supratingumą, kad gyvenime visko atsitinka ir neskubėkime teisti“, – teigė Vilniaus savivaldybės Želdynų poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė.

Tvarkė šiukšles

Anot D.Lubės, įmonės transportas toje vietoje atsidūrė neatsitiktinai: „Toje vietoje yra šiukšlių konteineriai, kuriuos reikia periodiškai ištuštinti. Kadangi jie pastatyti ant kalniuko, stumdyti juos rankomis yra beveik neįmanoma (fiziškai per sunku). Taigi automobilis ir važiavo iki jų.“

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius vairuotojo nebaus, nes policija už eismo įvykį jau skyrė administracinį nurodymą – 5 eurų baudą.

„Užtikrinu, kad vairuotojas buvo blaivus, nes kiekvieną rytą visi mūsų darbuotojai yra tikrinami alkoholio matuokliu. Kadangi neturime išeiginių, nes dirbame kiekvieną dieną, tai nei Velykos, nei kitos šventės negali tapti ir netampa priežastimi leisti dirbti neblaiviems. Tačiau nelaimės nesirenka laiko ir kartais taip nutinka net ir švenčių dienomis“, – kalbėjo D.Lubė.

Čijunės Sugiharos sakurų parkas Vilniuje prie Baltojo tilto įkurtas 2001 m. minint Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos 100-ąsias gimimo metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius