Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 17

Šąlantys Kelmės gimnazistai: „Prie tokios temperatūros smegenys prasčiau veikia“

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos auklėtiniai tikino negalintys susikaupti mokslams, nes sėdi šaltuose kabinetuose, o mokyklos vadovybė neleidžia per pamokas vilkėti striukių. Tuo metu gimnazijos direktorius patikina, kad patalpos jau šyla ir antradienį pats perėjo kabinetus su termometru.
Kelmės Jono Graičiūno gimnazija statyta 1959-aisiais.
Kelmės Jono Graičiūno gimnazija statyta 1959-aisiais. / Gimnazijos nuotr.

J.Graičiūno gimnazijos mokiniai žurnalistams parašė anonimišką laišką, kuriame skundžiasi, jog mokyklos vadovybė nesirūpina jų „fizine gerove ir nesudaro tinkamų sąlygų“.

Gimnazistų teigimu, kasmet nuo spalio iki balandžio mokykloje vėsu. Temperatūra gali nukristi iki 11–15 laipsnių šilumos.

„Amerikiečių mokslininkai yra įrodę, kad smegenys veikia geriausiai ir mokytis geriausia yra prie 22 laipsnių šilumos“, – rašo gimnazistai ir pateikia nuorodą į JAV atliktą tyrimą.

Kartu jie pyksta, kad neleidžiama dėvėti viršutinių drabužių – striukių ir paltų. „Kiekvieno mokinio teisė rinktis, ar jis nori dėvėti lauko rūbus, kol valdžia sutvarkys pasenusią, sovietinę mokyklos infrastruktūrą ir iš tikrųjų pritaikys ją Lietuvos orams ir sezonams, visgi gyvename ne prie pusiaujo“, – rašoma laiške.

Buvo vėsu, bet ne taip stipriai

Tuo metu gimnazijos vadovas Rimas Bielskis teigė pirmadienį perėjęs kabinetus su termometru. Esą juose buvo vėsiau, nei numatyta higienos normose, bet ne taip drastiškai, kaip nurodo mokiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius