Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šalia nacionalinio stadiono – visą parą veikianti biblioteka: ar tokios Vilniui reikia?

Daugiafunkcio komplekso projektas vėl buvo tapęs pagrindine ginčų tema, kadangi Vilniaus tarybai teko apsispręsti, ar pritaria kainos indeksavimui bei projekto pokyčiams. Viena iš nuolat keltų dilemų buvo dėl kitų objektų šalia nacionalinio stadiono būtinybės. Tačiau nauja kaina patvirtinta, o kartu prie projekto prisegtas ir protokolinis įrašas, kad čia veiksianti biblioteka dirbtų visą parą. Tik ar tokios bibliotekos Vilniui reikia?
Šalia nacionalinio stadiono – visą parą veikianti biblioteka: ar tokios Vilniui reikia?
Šalia nacionalinio stadiono – visą parą veikianti biblioteka: ar tokios Vilniui reikia? / 15min montažas

Pritarimas po aršių diskusijų

Vilniaus miesto tarybos posėdis, kuriame tvirtinti sutarties dėl daugiafunkcio komplekso statybų pakeitimai, buvo audringas. Sostinės politikai iš pozicijos ir opozicijos nesutarė, ar miestui reikalingas visas kompleksas, kodėl kyla jo kaina, kiek verta kelias krepšinio sales keisti į vieną didelę areną ir kodėl miestas pats negalėtų, nutraukęs sutartį, pastatyti vien tik stadiono, dėl kurio ietys laužomos jau ne vieną dešimtmetį.

Vis dėlto po ilgų kalbų sprendimas, kad ir nevieningai, priimtas – iš skandalų purtomo „BaltCap“ koncesininko pareigas perimti ketinančiam „Hanner“ savivaldybė sumokės už pastatytą stadioną ir kitus objektus daugiau ir greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius