-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 20

Šalia Vilniaus Verslo trikampio – naujai sutvarkyta Neries krantinė papietauti ar pailsėti

Neries pakrantė šalia Verslo trikampio Vilniaus A.Goštauto gatvėje nusidažė ryškiomis spalvomis. Čia šalimais įsikūrusių verslo bendrovių lėšomis įrengta vieta pasėdėti, pasižvalgyti į upės tėkmę ar pietums suvalgyti sumuštinį. Tokiu būdu tikimasi prisidėti prie Neries pakrančių gaivinimo, kurios, nors nuolat apie tai kalbama, vis dar daugelyje vietų yra apleistos ir nykios.
Neries krantinė prie Verslo trikampio
Neries krantinė prie Verslo trikampio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mobili prieplauka-restoranas šalia Baltojo tilto, greta įrengtos paplūdimio tinklinio aikštelės, garlaivis „Ryga“ prie Karaliaus Mindaugo tilto, dar keletas gražiai sutvarkytų erdvių šalia Neries yra viskas, kuo gali pasigirti Vilniaus miestas, turėdamas upę, tekančią pačiame sostinės centre.

Suoliukai pietums

Šalia Verslo trikampio, A.Goštauto gatvės pabaigoje, sutvarkyta dar viena nedidelė pakrantės atkarpa. Siena nušvito ryškiomis spalvomis, šalia pastatyti suoliukai, tad atsisėsti ir suvalgyti sumuštinį žvelgiant į lėtai tekančią Nerį ar krūmynus kitoje upės pusėje tikrai bus kur.

Krantine pasirūpino privačios bendrovės, įsikūrusios biuruose šalia. Tai yra bendras įmonių „Adform“, „MG valda“ ir Vilniaus miesto savivaldybės „Dovana Vilniui“ projektas.

Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, panašių vietų Vilniuje daugėja. „Reikia laiko ir bendros miesto, verslo iniciatyvos bei tam tikro vilniečių – darbuotojų ar gyventojų – spaudimo. Prisiminkime, kai pasodinome prie Baltojo tilto palmes ir padarėme pliažą. Praėjo dar 2-3 metai, kol ta vieta tapo labai gyva, aktyvi. Matyt, dauguma vilniečių jau neįsivaizduoja kitaip tos vietos“, – patirtį tvarkant pakrantę šalia Baltojo tilto prisiminė A.Zuokas.

Tiesa, palmės prie Baltojo tilto neprigijo – klimatas joms netiko. Neliko ir baseino, tačiau didžiulį pasisekimą pelnė paplūdimio tinklinio aikštelės, o ir žalia veja už Baltojo tilto yra viena mėgstamiausių vietų, kur geru oru vasarą renkasi minios žmonių.

Upė atsigauna?

Prisiminkime, kai pasodinome prie Baltojo tilto palmes ir padarėme pliažą. Praėjo dar 2-3 metai, kol ta vieta tapo labai gyva, aktyvi. Matyt, dauguma vilniečių jau neįsivaizduoja kitaip tos vietos, – prisiminė A.Zuokas.

Mero teigimu, Neris tampa vis gyvesnė – šiemet išsiplėtė mobilioji prieplauka šalia Baltojo tilto, atsirado dar viena prie Karaliaus Mindaugo tilto. O erdvė pietums ar šiaip pasibuvimui jau netrukus bus įrengta ir pakrantėje prie „Barclays Lietuva“ pastato.

„Mūsų specialistai yra paruošę gražias iniciatyvas ir idėjas, ruošiame tuos projektus europiniam finansavimui ir mes tikrai sugrąžinsime upę miestui, – žadėjo A.Zuokas, tačiau apie konkrečius sprendimus kol kas nebuvo linkęs kalbėti. – Artimiausiu metu galėsime pristatyti, kaip mūsų dizaineriai ir architektai įsivaizduoja upės atkarpą nuo Karaliaus Mindaugo tilto iki Baltojo tilto. Tai pirmieji bandymai, kaip iš tikrųjų vietos turėtų atrodyti – tai apima daugiausia pakrantes, kaip jas sutvarkyti, kad upė nebūtų kanalas, o integruota į miesto paveikslą, landšaftą, kaip bus įrengtos vietos, kur būtų galima pasėdėti, pasigrožėti upės tėkme, turėti galimybę išgerti kavos puodelį. Taip pat – dviračių, pasivaikščiojimo takai, apšvietimas ir t.t.“

Dar šį rudenį žadama unikaliai apšviesti du miesto tiltus – Žvėryno ir Baltąjį. Ateityje dar daugiau dėmesio turėtų sulaukti pakrančių tvarkymas, nors, mero teigimu, tai intensyviai daroma ir šiemet.

Prie Karaliaus Mindaugo tilto šalia Karaliaus Mindaugo tilto jau turėtų atsirasti stacionari kavinė, kuri veiks visus metus. Tikimasi dar sėkmingesnės laivybos Neryje plėtros, nors ši sritis jau šiek tiek pajudėjo – Nerimi plaukioja vis daugiau didesnių ir mažesnių laivų, tačiau trūksta prieplaukų, kuriose galima būtų stabtelėti, išlipti į krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius