-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 21

SAM medikams algas didinti žada nuo kitų metų rugsėjo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė su medikų profsąjungomis susitarusi, kad darbo užmokesčio fondą didins nuo kitų metų rugsėjo mėnesio. Kiek tiksliai didės atlyginimai, kitais metais bus toliau diskutuojama su medikų bendruomene 2019-ųjų pradžioje, teigiama SAM pranešime.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vis dėlto ji pabrėžia, kad 2020 metų viduryje gydytojų vidutinis darbo užmokestis turėtų siekti 3250 eurų, slaugytojų – 1625 eurus.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, kolektyvinis susitarimas su medikų bendruomene dėl atlyginimų didinimo pasirašyta dar 2017 m. gruodį, bet dėl mokesčių reformos medikų bendruomenėje kilo nerimas, ar tikrai pavyks algas pakelti tiek, kiek žadėta. Tad ministerija dar kartą patvirtina, kad visų įsipareigojimų bus laikomasi.

„Šiandien su medikų bendruomene dar kartą patvirtinome, kad atlyginimai didės tiek, kiek sutarta anksčiau. Tad darbo užmokesčio fondas kils dar keliais etapais ir toliau diskutuosime su visa bendruomene, kada ir kiek procentų jį kelti. Tačiau svarbiausia, kad jau žinome, jog 2020 metų viduryje vidutinė gydytojo alga turės būti 3250 eurai, o slaugytojo – 1625 eurai“, – pranešime cituojamas A.Veryga.

Sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės teigimu, šiais metais nuo gegužės 1 dienos medikų atlyginimai vidutiniškai didėjo 20 proc., tam skirta beveik 100 mln. eurų.

Šiuo metu gydytojas vidutiniškai uždirba 1271 eurą „į rankas“, o slaugytojas – 680 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius