Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 08 25

SAM: paskyręs praeityje teistą G.Pikūną į ligoninės vadovus, meras prisiima atsakomybę

Paskirdamas praeityje teistą Gintarą Pikūną į Raseinių ligoninės vadovus vietos meras Arvydas Nekrošius prisiima asmeninę atsakomybę, teigia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Raseinių ligoninė, Gintaras Pikūnas
Raseinių ligoninė, Gintaras Pikūnas / BNS, „Unomeda“ nuotr.

Taip ministerija komentavo anksčiau penktadienį A.Nekrošiaus paskelbtą sprendimą paskirti G.Pikūną nepaisant buvusio jo teistumo. Anot mero, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nenurodė priežasčių dėl kurių konkursą laimėjęs medikas negalėtų eiti ligoninės vadovo pareigų.

„Kalbant apie naująjį ligoninės vadovą, atkreipiame dėmesį, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoje dėl kandidatų tinkamumo neteikiamos rekomendacijos dėl paskyrimo, o tik išvardinami biografijos faktai ir jų aplinkybės, tad meras priimdamas sprendimą dėl paskyrimo, visiškai prisiima asmeninę atsakomybę, jau susipažinęs su visais kandidato biografiniais faktais, kurie, kaip aiškėja iš viešosios erdvės, jam anksčiau buvo netikėti“, – komentare BNS penktadienį nurodė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėjas Tomas Bagdonas.

Patarėjo teigimu, meras turėtų plačiau paaiškinti pasirinkimo motyvus, o ne „dėti nuorodas į STT raštą – taip padėtų ir sau, ir naujajam ligoninės vadovui, ir gydymo įstaigai, atstatant pasitikėjimą.“

„Išvadose yra rašoma, kad jis buvo teistas, nors pagal įstatymą jis traktuojamas kaip neteistas, nes teistumas yra pasibaigęs, tačiau tarnybos nurodo, kad visgi buvo tas teistumas, nurodo aplinkybes, kokiais straipsniais, tačiau pati tarnyba nenurodė priežasčių dėl kurių jis negalėtų eiti (ligoninės vadovo pareigų – BNS)“, – teigė meras.

Anot ministro atstovo, SAM tikisi, kad nuolatinio vadovo paskyrimas įneš stabilumo į ligoninę, kurio paskutiniu metu trūko.

„Nors ligoninės steigėja yra vietos savivaldybė, kad būtų užtikrinti teisėti pacientų ir medikų bendruomenės lūkesčiai, ministerija skirs didesnį dėmesį ligoninės veiklos rodikliams ir jų priežiūrai, stebės, kaip sekasi normalizuoti sveikatos paslaugų teikimą“, – rašoma komentare.

Pasak T..Bagdono, ministerija tikisi, kad ši situacija prisidės prie diskusijos dėl kandidatams keliamų reputacinių reikalavimų.

Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas rugpjūčio pradžioje BNS patvirtino, kad šis teismas 2012 metais paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį G.Pikūnui byloje, kur jis ir dar vienas vyras buvo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo ir svetimo turto užvaldymo. G.Pikūnas buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme.

Konkursas vyko dviem etapais, pirmuoju dalyvius vertino atrankos komisija, daugiausia balų pelnę kandidatai pateko į antrąjį atrankos etapą – pokalbį su meru.

Dalis Raseinių ligoninės medikų prašymus išeiti iš darbo pateikė kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo, taip pat dėl darbo sąlygų, kitų priežasčių.

Nutraukti vadovo atranką bei užtikrinti didesnį jos skaidrumą ragino ne tik medikai, bet ir sveikatos apsaugos ministras.

Trečiadienį Raseinių savivaldybė pranešė, kad Raseinių ligoninėje darbą pradėjo penki nauji gydytojai, atšaukiami ribojimai dėl pacientų stacionarizavimo Vidaus ligų skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius