Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22

SAM: patalpos ir šaldikliai COVID-19 vakcinoms – paruošti, laukiama dalies kitų priemonių

Specialūs šaldikliai ir patalpos COVID-19 vakcinoms laikyti paruošti, laukiama dalies kitų priemonių, antradienį informavo Sveikatos apsaugos ministerija.
Vakcina
Vakcina / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma ministerijos pranešime, rengiantis pirmųjų vakcinų atvykimui, Ekstremalių sveikatai situacijų centras atliko būtinus testavimo darbus su įsigytais šaldikliais vakcinoms saugoti ir juos abu jau pajungė.

Šie du ultra žemos (-75 laipsnių) temperatūros šaldikliai bus naudojami tik „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinoms, kurioms būtina labai žema temperatūra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vakcina nuo COVID-19
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vakcina nuo COVID-19

„Kitoms vakcinoms laikyti bus naudojamos ESSC jau įrengtos ir pritaikytos specialios patalpos – šaldikliai, kuriose bus užtikrinama joms reikalinga žemesnė (2-8 laipsnių) temperatūra. Šios patalpos taip pat jau yra parengtos laikyti vakcinas nuo koronaviruso, kol jos bus išvežiotos gydymo įstaigoms. Tokiose patalpose paprastai laikomi vaistai, kurių saugojimui reikalinga žemesnė temperatūra“, – rašoma pranešime.

Anot ministerijos, iš ESSC sandėlių vakcinos bus transportuojamos į gydymo įstaigas naudojant šaldymo įrangą, galinčią užtikrinti „šalčio grandinės“ palaikymą pristatomiems vakcinų kiekiams.

„Tiekėjas įsipareigoja užtikrinti temperatūrinio režimo atsekamumą viso transportavimo metu“, – rašoma pranešime.

Pasak ministerijos, pirmajam etapui būtinos priemonės jau yra įsigytos, o papildomi pirkimai jau eina į pabaigą.

ESSC jau įsigijo 1,2 mln. vienkartinių dezinfekcinių servetėlių, 125 tūkst. medicininių kaukių ir daugiau kaip 246 tūkst. natrio chlorido injekcinio tirpalo ampulių.

„Artimiausiomis dienomis bus sudarytos sutartys ir įsigyta 2,4 mln. vienetų vienkartinių pirštinių bei 200 specialių šaltkrepšių, skirtų vakcinų gabenimui“, – teigia SAM.

Anot ministerijos, taip pat netrukus bus aiškūs konkretūs tiekėjų pasiūlymai ir papildomai įsigyta 1 ml ir 2 ml talpos švirkštų su adatomis (atitinkamai 1,2 mln. ir 15 tūkst.), 1,2 mln. pleistrų ir 25 tūkst. medicininių atliekų konteinerių.

Europos Komisija pirmadienį suteikė oficialų leidimą platinti Europos Sąjungoje bendrovių „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtą vakciną nuo pandeminio koronaviruso, Europos vaistų agentūros (EVA) rekomendavus atlikti šį žingsnį.

Į Lietuvą šeštadienį ketinama pristatyta 9750 vakcinos dozių, kurių užtektų vakcinuoti 5 tūkst. žmonių, nes reikia dviejų vakcinų dozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius