Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 22

San Paule surengtas Lietuvos garbės konsulų regioninis suvažiavimas

San Paule surengtas Lietuvos garbės konsulų regioninis suvažiavimas Lietuvos generaliniame konsulate San Paule spalio 21 dieną įvyko regioninis Lietuvos garbės konsulų Lotynų Amerikos ir Karibų šalyse suvažiavimas.
San Paule surengtas Lietuvos garbės konsulų regioninis suvažiavimas.
San Paule surengtas Lietuvos garbės konsulų regioninis suvažiavimas. / URM nuotr.

Susitikime dalyvavo garbės konsulai iš Brazilijos, Argentinos, Urugvajaus ir Čilės, juos sveikino San Paule viešintis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius. Viceministras pabrėžė garbės konsulų ypatingą svarbą atstovaujant Lietuvai.

„Įvertinus tai, kad šiame regione neturime reziduojančių ambasadorių, jūsų darbo svarba tampa dar didesnė nei įprastai – galime sakyti, kad jūs esate mūsų ambasadoriai Lotynų Amerikos ir Karibų šalyse“, – pažymėjo pareigūnas.

Užsienio reikalų viceministras pabrėžė garbės konsulų įtaką plėtojant dvišalius Lietuvos santykius su jų rezidavimo valstybėmis, telkiant lietuvių bendruomenes ir padedant mūsų šalies piliečiams, kai jiems nutinka nelaimės ir prireikia suteikti konsulinę pagalbą, neretai neatlygintinai savo asmeninėmis lėšomis. Viceministras M.Bekešius paragino Lietuvos garbės konsulus skleisti informaciją apie Lietuvos siūlomas sąlygas plėtoti verslą ir lietuviškų prekių eksporto potencialą, siūlomas turizmo ir studijų galimybes.

Pasak pareigūno, Lietuvos universitetai ir kolegijos suteikia aukštos kokybės švietimą ir studentai iš Lotynų Amerikos ir Karibų šalių yra labai laukiami. Per suvažiavimą viceministras paragino garbės konsulus rengtis deramai paminėti Lietuvos Respublikos nepriklausomybės šimtmetį, kurį švęsime 2018 metais. Lietuvos interesams Lotynų Amerikoje ir Karibuose be finansinio atlygio atstovauja garbės konsulai Argentinoje, Brazilijoje, Čilėje, Dominikos Respublikoje, Haityje, Kolumbijoje, Meksikoje, Peru, Salvadore, Urugvajuje, Venesueloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius