-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 30

Šauktiniai pradeda tarnybą Kęstučio ir Algirdo batalionuose

Keli šimtai šauktinių pradeda tarnybą Kęstučio ir Algirdo batalionuose, pirmadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.
Šauktiniai pradeda tarnybą Kęstučio ir Algirdo batalionuose
Šauktiniai pradeda tarnybą Kęstučio ir Algirdo batalionuose / Vido Stašaičio nuotr.

Sausumos pajėgų Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas (Kęstučio batalionas) į savo bendruomenę priėmė aštuntąją nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, karių pamainą, kurioje karybos pagrindus įgis daugiau kaip 370 jaunuolių.

Likusi dalis į tarnybą atvykusių būsimų karių tarnaus Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione (Algirdo batalionas).

Minėtuose Sausumos pajėgų daliniuose 26 karo prievolininkai privalomąją tarnybą pasirinko savanoriškai, nepatekę į šaukiamųjų sąrašus patys išreiškė norą atlikti pareigą. Kita dalis – atlikti tarnybą pasirinko pirmumo tvarka. Tai yra, patekę į šaukiamųjų sąrašus stojo į karių gretas.

Didžioji dalis pirmadienį tarnybą pradėjusių karo prievolininkų yra atvykę iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionų, o likusieji iš Alytaus ir Panevėžio.

Jauniesiems kariams tarnyba prasidėjo administracine veikla ir susipažinimu su tarnybos vietomis bei gyvenimo sąlygomis Algirdo ir Kęstučio batalionuose. Po būtinų tarnybos pradžios procedūrų jaunieji kariai buvo suskirstyti į padalinius, gavo uniformas bei aprūpinti karine ekipuote.

Karo tarnybą pradėjusiems jauniesiems kariams pirmus tris mėnesius bus vedami baziniai kario kursai, kurių metu jie įgis pagrindinių taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, pirmosios medicinos pagalbos žinių, išmoks naudotis ginklais bei kitų, kariui reikalingų įgūdžių.

Baigę bazinį kario kursą, jaunieji kariai mokysis kolektyvinio užduočių atlikimo. Jie bus suskirstyti pagal specialybes ir treniruosis įvykdyti užduotis padalinio – skyriaus, būrio ir kuopos – sudėtyje.

Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, o jos nepasirinkusieji bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės rezervą ir periodiškai šaukiami atnaujinti karinių įgūdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius