-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Sauliaus Skvernelio ginti stojo Algirdas Butkevičius ir opozicija

Vykstant su ginklu iš policijos pabėgusio Igorio Molotkovo gaudynėms Vilniuje ketvirtadienio vakarą ir naktį, Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė pareiškė, kad vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis privalėtų atsistatydinti. Tačiau kol kas tokios „darbiečių“ iniciatyvos nepalaiko nei premjeras Algirdas Butkevičius, nei opozicinės partijos.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nereikėtų kelti nereikalingų emocijų. Prasidėjus ginkluoto nusikaltėlio paieškoms, ministras S.Skvernelis informavo visų institucijų vadovus. Aš taip pat gavau visą informaciją labai operatyviai. Kai vyksta panašios operacijos, atsakingi pareigūnai dirba labai įtemptai ir negali teikti visos turimos informacijos kartais net ir aukščiausiems šalies vadovams, kad nepakenktų vykdomiems svarbiems darbams“, – portalui LRT.lt sakė premjeras, socialdemokratų lyderis A.Butkevičius.

Jis taip pat pažymėjo, kad, jeigu naktį Vilniuje būtų buvę šaudoma arba būtų neišvengta žmonių aukų, tuomet apie S.Skvernelio ateitį šiandien nebereikėtų kalbėti. Premjeras davė suprasti, kad tokiomis aplinkybėmis ministrui tektų atsistatydinti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žimantas Pacevičius, Loreta Graužinienė, Algridas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žimantas Pacevičius, Loreta Graužinienė, Algirdas Butkevičius

„Jei pradėtume kapoti ministrams galvas po tokių operacijų, kokios prireikė ketvirtadienį, tai kaip tuomet elgtumėmės, jei Lietuvoje įvyktų panašūs teroro aktai, kokie vyko Paryžiuje? Tuomet tektų atsistatydinti visai vyriausybei ir kam beliktų dirbti?“ – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjerui antrino opozicijoje esančio Liberalų sąjūdžio lyderis, Seimo narys Eligijus Masiulis. Jis įsitikinęs, kad Seimo vadovės siūlymas atstatydinti S. Skvernelį – ne laiku ir nepagrįstas. 

Visas Vilnius susikaustęs laukia, kuo baigsis plataus masto policijos operacija, o tuo metu pasirodo L.Graužinienės serialo su S.Skverneliu 6 dalis, kurioje ji imasi auklėti ministrą, – E.Masiulis.

„Tai – ciniškas elgesys (L.Graužinienės – LRT.lt) ne laiku ir ne vietoje. Be to, manau, kad Seimo vadovė pademonstravo savo politinės kultūros ir brandos stoką.

Visas Vilnius susikaustęs laukia, kuo baigsis plataus masto policijos operacija, o tuo metu pasirodo L.Graužinienės serialo su S.Skverneliu 6 dalis, kurioje ji imasi auklėti ministrą.

Tokiais atvejais nereikėtų suvedinėti politinių sąskaitų, o atvirkščiai – demonstruoti susitelkimą ir rimtį. Jei būtų vadovaujamasi Seimo vadovės nuostatomis, tai tuomet po Paryžiaus įvykių turėjo atsistatydinti visa Prancūzijos vyriausybė“, – sako E.Masiulis. 

Prisimindamas, kai po tragiškų įvykių Skuode, kai neblaivus policininkas avarijos metu nužudė tris vaikus, atsistatydino tuometiniai vidaus reikalų ministras Raimundas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius, liberalų lyderis teigė, kad tarp šios istorijos ir ketvirtadienio įvykių Vilniuje paralelių neįžvelgiąs:

„Pirma, vaikus pražudė girtas policininkas, o antra, tuo metu tarp ministro ir komisaro buvo konfliktas. Tai irgi turėjo įtakos jų abiejų atsistatydinimui. Bet po praėjusios nakties įvykių, manau, šalies policijai yra apie ką pagalvoti“.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos, delegavusios S.Skvernelį į vidaus reikalų ministro postą, vicepirmininkas ir Seimo vadovės L.Graužinienės pavaduotojas Kęstas Komskis teigė, kad partija nesvarsto galimybės ministrą atšaukti iš pareigų.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kęstas Komskis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kęstas Komskis

„Aš su L.Graužiniene kalbėjausi vėlų ketvirtadienio vakarą. Tarėmės aptarti įvykius Vilniuje, bet apie ministro atstatydinimą arba atsistatydinimą nebuvo net kalbos. Mano galva, nereikia priiminėti jokių skubotų sprendimų, o reikėtų sulaukti tyrimo rezultatų ir tuomet pamatysime, kas ir kaip atliko savo tiesiogines pareigas“, – įsitikinęs K.Komskis.

Ministras S.Skvernelis penktadienį tvirtino atsistatydinti neketinąs. Jis, suderinęs savo veiksmus su premjeru, atšaukė vizitą į Briuselį, kur penktadienį turėjo dalyvauti Europos Sąjungos vidaus reikalų ir teisingumo ministrų posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius