Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 30

Šaulių sąjungos vizija: civilinė ir karinė organizacija – rezistencijos centras

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad pradėta kurti nauja Šaulių sąjungos koncepcija padės išgryninti jos funkcijas ir įgalins organizaciją veikti kaip pilietinio ir karinio pasipriešinimo bei edukacijos centrą. Šaulių vado pulkininko Alberto Dapkaus teigimu, naujajai vizijai reikia politikų lyderystės, o užduotims vykdyti būtina nepamiršti ir papildomų finansų.

Apie tai su L.Kasčiūnu ir A.Dapkumi kalbėjomės portalo 15min videolaidoje „15/15“.

– Pone L.Kasčiūnai, kad ir kaip ten bebūtų, sprendimus vis tiek priims politikai, tad kaip jums atrodo, kokios Šaulių sąjungos reikia Lietuvai? Ar tai turėtų būti labiau paramilitarinė organizacija, ar visuomeninė, pilietinė organizacija?

L.Kasčiūnas: Iš tikrųjų, politikai priims sprendimus, bet tikrai atsižvelgsime ir į pačių šaulių viduje puoselėjamą viziją, nes tai yra organizacija, kuri turi autonomiją. Taigi dėl to į tą darbo grupę, kuri rengs koncepciją ir, po to jau, – įstatymų projektus, įtraukti ir Šaulių sąjungos atstovai. Labai svarbu pastebėti, kad šaulių žodis bus irgi be galo svarbus.

Šiandien vien tik tam, kad taptų šauliu ir sudalyvautų baziniame šaulio įgūdžių kurse, žmogus – vyras ar moteris – turi investuoti apie 400 eurų savo asmeninių lėšų.

Šaulių sąjungos viziją mūsų gynybos ir saugumo sistemoje aš matyčiau platesniame kontekste – mes turime, taip aš nuolat sakau, trijų ramsčių gynybos sistemą formuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius