-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 11 10

Saulius Skvernelis: ministerijos galėtų keltis į vieną pastatą

Kandidatas užimti premjero postą Saulius Skvernelis sako, kad ministerijų pertvarka galėtų neapsiriboti dalies jų iškėlimu į Kauną – taip pat svarstoma Vilniuje veikiančias ministerija sukelti į vieną pastatą.
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Tai, anot Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidato vadovauti Vyriausybei, leistų sutaupyti lėšų – būtų atsisakoma dalies darbuotojų, taip pat būtų galima atsisakyti brangių pastatų, kurių vertę lemia jų vieta ir paveldosauginės savybės, bet ne praktiškumas ir patogumas.

„Mes tikrai kalbame apie galimybę visas ministerijas (...) perkelti į vieną pastatą, vieną instituciją, taip taupant tiek labai didelį kiekį besidubliuojančio aptarnaujančio personalo ir transporto, nekalbant apie visus išlaikymus ir logistinius dalykus“, – portalo 15min konferencijoje ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Jis aiškino, kad tam tinkamą pastatą būtų galima išsinuomoti.

„Aš nemanau, kad reikia mums statyti, tiesiog žiūrėti reikia, kokios yra galimybės nuomotis“, – teigė S.Skvernelis.

„Valstiečiai“ laikosi pozicijos, kad Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijos būtų perkeltos į Kauną. Anot S.Skvernelio, daugiau valdžios institucijų galėtų atsirasti ne tik Kaune, bet ir, pavyzdžiui, Klaipėdoje.

VIDEO: 15min vaizdo konferencijoje – Saulius Skvernelis

„Iš tikrųjų žiūrėsime, kokios yra galimybės ir kokios yra institucijos tam pačiam Kaune, kokios yra galimybės galbūt kalbant apie žuvininkystės ūkį, departamentą – jis gal turėtų visgi atsirasti, jeigu mes norime būti jūrinė valstybė, Klaipėdoje. Ar ten nėra, žmonių, kurie galėtų darbuotis? Potencialas yra didžiulis, yra ir universitetas, rengiantis to profilio specialistus“, – kalbėjo kandidatas į premjerus.

Pasak S.Skvernelio, institucijų darbas ne Vilniuje nebūtinai didins valstybės valdymo išlaidas.

„Dėl ministerijų logistikos – jeigu mes iš tikrųjų kalbame realiai apie norą ne turėti Vilnių ir likusią Lietuvą, bet Vilnių, Kauną, Klaipėdą ir regionus, mes tuos žingsnius privalome daryti. Ar tikrai bus kaštai didesni negu dabar išlaikymas? Aš manau, kad bendroje sumoje tikrai bus mažiau“, – dėstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius