Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 02

Saulius Skvernelis: Sergejaus Madalovo pažeidimai konstatuoti jam išėjus į atsargą

Liepą į pensiją išėjusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Sergejaus Madalovo galbūt padaryti pažeidimai paaiškėjo, kai jis išleistas į atsargą, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Sergejus Madalovas
Sergejus Madalovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jisai padarė pažeidimus, kurie buvo konstatuoti jau po išėjimo į atsargą“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S.Skvernelis, paklaustas, ar S.Madalovas nepadarė pažeidimų, dėl kurių turėjo būti atleistas.

S.Skvernelis taip pat sakė, kad nebuvo pagrindo S.Madalovą atleisti anksčiau.

„Jisai, atidirbęs ne vieną dešimtmetį, tarp jų ir Lietuvos valstybei 25 metus, ir tikrai aš nemanau, kad buvo pagrindai neleisti pabaigti kadencijos (...). 25 metai tarnybos, ir negalima nubraukti visko, kas buvo per 25 metus padaryta Lietuvai“, – aiškino ministras.

Premjeras antradienį teigė, kad apie galimus piktnaudžiavimus, pažeidimus ir kitas negeroves VST vidaus reikalų ministras jį informavo maždaug prieš septynis mėnesius. Į pensiją S.Madalovas išėjo prieš penkis mėnesius – nuo liepos 1 dienos.

„Man ši informacija buvo žinoma maždaug prieš 7 mėnesius, bet viešai negalėjome apie tai kalbėti, nes tuo metu ta informacija turėjo būti slapta. Aš susipažinau su visa ta informacija, ją man pateikė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Buvo atliktas didelis darbas – kelis mėnesius rinkta medžiaga, kokie giminaičiai kur įdarbinti, kokie asmenys gauna atlyginimus, nors į darbą neina, kokie žmonės yra galimai nelojalūs mūsų valstybei. Blogiausia tai, kad tarp tų galimų nelojalių yra ir tų, kurie turi galimybę susipažinti su slapta informacija.

Tuomet su ministru priėmėme sprendimą, kad Sergejus Madalovas turi būti atleistas iš pareigų, nors ir žinojome, kad bus didelis politikų spaudimas“, – antradienį LRT laidai „Dėmesio centre“ sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Vadovavimą VST perėmęs Ričardas Pocius antradienį publikuotame interviu naujienų portalui delfi.lt sakė, kad tarnyboje buvo nusikalstamai švaistomos valstybės lėšos, o kai kurie pareigūnai nėra lojalūs valstybei ir konflikto atveju gali atsukti ginklą prieš šalies piliečius.

Naujasis vadovas tvirtino, kad VST du dešimtmečius buvo sustingusi stagnacijoje, čia viskas grįsta šeimynine ir giminės ranga, privačiais interesais, nevykdytos jokios esminės permainos, nesikeitė ne tik požiūris, kuris rėmėsi dar sovietiniu mąstymo palikimu, bet ir technika, ginkluotė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rugsėjį nusprendė, kad buvęs VST vadas S.Madalovas pažeidė įstatymą spręsdamas sau artimų asmenų tarnybos eigos klausimus. VTEK tyrė vidaus reikalų ministro S.Skvernelio kreipimąsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius