Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 03

Savaitės klausimas kandidatams į prezidentus: skiepai – gėris ar blogis?

Skiepų tema visuomenėje kelia vis didesnes aistras ir, regis, niekam nepabosta. Portalas 15min pretendentų į prezidento postą pasiteiravo, ar jie atnaujino skiepus ir ar skatintų žmones drąsiai skiepytis. Dalis kandidatų palaiko nuomonę, kad apie skiepus geriausiai išmano gydytoja, tačiau yra ir skeptikų.
„Savaitės klausimas“ kandidatams
„Savaitės klausimas“ kandidatams / 15min nuotr.

Ekonomistas Gitanas Nausėda svarsto, kad derėtų atnaujinti skiepą nuo tymų, jam gaila, kad skiepų klausimas buvo paliktas savieigai, todėl prieita prie dabartinės situacijos. „Keista girdėti, kad kažkam kyla klausimų dėl būtinybės skiepytis“, – stebisi jis.

Parlamentarė Ingrida Šimonytė skiepą nuo tymų ketina atnaujinti artimiausiu metu. Politikė įsitikinusi, kad skiepydamiesi ne tik rūpinamės savo, bet ir aplinkinių sveikata.

Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis kasmet skiepijasi nuo gripo, atnaujina kitus skiepus. Politikas įsitikinęs, kad žmonėms reikia išsklaidyti abejones dėl skiepų. Pasipriešinimą vakcinacijai kandidatas laiko sudėtingu fenomenu.

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis skiepų neatnaujino, o ar to reikia, ar ne, kandidato nuomone, turi spręsti gydytojai. Jis neigiamai vertina bet kokius kvietimus nesiskiepyti ir linki mažiau tikėti šarlatanais.

Parlamentaras Naglis Puteikis sovietinėje kariuomenėje sirgo tymais, išsivystė sunkios komplikacijos. „Atsižvelgiant į mano šias patirtis, turbūt mielai pasiskiepyčiau dar kartą nuo tymų ar pan., jei kas suteiktų profesionalią konsultaciją“, – teigia jis.

Seimo narys Mindaugas Puidokas sako esąs tik už kokybiškus skiepus, politikas save vadina nekokybiško skiepo auka – nuo vakcinos esą išsivystė tuberkuliozė. Prieš skiepijant vaikus M.Puidokas siūlo juos nuodugniai ištirti dėl galimų pašalinių reakcijų.

Filosofas Arvydas Juozaitis sako nesiskiepijęs ir neplanuojantis.

„Aš nesiskiepijau ir neketinu skiepytis, kiekvienas sprendžia pats – dėl kitų ligų taip pat neskubėčiau, man reikėtų kiekvienu atveju visos informacijos“, – sakė jis. Dėl vaikų vakcinavimo, kandidato įsitikinimu, turi spręsti tik tėvai, o apskritai šiuo klausimu siūlo vadovautis protu, saiku ir šalta galva.

Europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis į 15min klausimus neatsakė, nes serga. Premjeras Saulius Skvernelis projekte dalyvauti atsisakė.

Kandidatus į prezidentus aktualiausiais klausimais kalbinsime kiekvieną savaitę. Tai bus specialaus 15min prezidento rinkimų projekto dalis.

Su kandidatų požiūriu į skiepus ir skiepijimą plačiau susipažinkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius