Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 10

Savaitės popuri: Putino gimtadienio fejerverkai ir brokuota Musko versija

Žodis „popuri“ yra kilęs iš prancūziško žodžio „potpourri“, reiškiančio mišrainę. Tad ir prisiminkime, kokie ingredientai sudarė praėjusios mūsų gyvenimo savaitės patiekalą.
Igno Krakio karikatūra. Idėjos autorius Andrius Zimaitis
Vladimiras Putinas ir Elonas Muskas. Igno Krakio karikatūra. Idėjos autorius Andrius Zimaitis

Pirmas ingredientas

Turtingiausias pasaulio žmogus, bendrovių „Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas tviteryje pažėrė rezonansą sukėlusių pareiškimų, teigdamas, kad Krymo pusiasalis Ukrainai buvo perduotas per klaidą, o jo pripažinimas Rusijos dalimi galėtų užbaigti karą.

Įdomu tai, kad karo pradžioje Elonas Muskas viešai kvietė Vladimirą Putiną į dvikovą, kurios prizas būtų Ukrainos likimas.

Scanpix nuotr. /Elonas Muskas
Scanpix nuotr. /Elonas Muskas

Jeigu prieš pusmetį Musko pergalė dvikovoje prieš Putiną atrodė kaip neabejotina viltis Ukrainai, dabar, paaiškėjus Elono Musko pozicijai, norėtųsi, kad ši dvikova niekada taip ir neįvyktų.

Kita vertus, kovo mėnesį tviteryje Muskas rašė: „Laikykis tvirtai, Ukraina“, be to, sureagavo į Kyjivo prašymą ir įjungė „Starlink“ palydovinį internetą Ukrainoje, taip pat nusiuntė įrangos, padedančios palaikyti ryšį Rusijos karinių atakų paveiktuose rajonuose.

Belieka tikėtis, kad Elonas artimiausiu metu grįš prie ankstesnės savo versijos, kadangi ši akivaizdžiai nėra be trūkumų.

Antras ingredientas

Šeštadienio rytą ant Krymo tilto, jungiančio Krymo pusiasalį su Rusija, nugriaudėjo galingas sprogimas. Analitikų vertinimu, tai gali dar labiau apsunkinti rusų kariuomenės padėtį pietų fronte, kuris buvo aprūpinamas per Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius