Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 08

Savaitgalio audra pridarė milijoninių nuostolių

Skaičiuojama, kad savaitgalį praūžusi audra pridarė milijoninių nuostolių žmonėms, apgadino kultūros paveldo objektus, nuniokojo miškus. Vyriausybė žada padėti nukentėjusioms savivaldybėms, nors pripažįsta, kad pinigų rezervo fonde likę nedaug, praneša LRT Televizijos laida „Šiandien“.
Lietuvoje siautė stiprus vėjas
Lietuvoje siautė stiprus vėjas

Gamtos stichija neaplenkė ir šiemet sausį gaisro nuniokoto Tytuvėnų komplekso. Vėtra nuvertė maždaug 8 metrų aukščio ventiliacijos kaminą ,sudraskė apie 70 kvadratinių metrų laikinosios stogo dangos, iškilnojo bažnyčios stogo skardas.

„Jau pradėjome padarinius likviduoti šeštadienio rytą, pradėjome ieškoti, kuo uždengti, ir kiek įmanoma buvo uždengėme, pasakyčiau, pagrindines skyles šeštadienį. Šiandien vėl pradžiūvus stogui baigsime uždengti plytomis pramuštas skyles“, – pasakojo Tytuvėnų piligrimų centro ūkio reikalų vedėjas Virginijus Pikutis.

Nukentėjo ir kitas kultūros paveldo objektas – Radviliškio rajone Balandiškiuose nuplėštas tvarkomos partizanų sodybos stogas.

Po savaitgalį siautusios audros dėl apgadinto turto į draudimo kompanijas jau kreipėsi apie 2 tūkstančiai žmonių. Draudikai nuostolius jau dabar įvertino beveik 4 mln. litų.

Jeigu savivaldybėse bus paskelbta ekstremali situacija, nukentėjusiesiems žada padėti ir Vyriausybė.

„Bet pinigų yra tikrai nedaug rezervo fonde, dar yra mūsų tam tikri įsipareigojimai po vasarą įvykusių stichinių nelaimių likę, todėl, be abejo, svarstysime. Bet ten 4 mln. litų, netgi mažiau, dabar belikę“, – tvirtino Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Daugiausia darbo turėjo energetikai, nes be elektros buvo likę 140 tūkst. vartotojų, keliolika tūkstančių jos neturėjo dar ir pirmadienį, daugiausia – Anykščių rajone. Atokiuose miškinguose vienkiemiuose be elektros apie 3 tūkst. vartotojų gali gyventi visą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius