Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 10

Saviizoliacija Panevėžyje: „Vienintelis trūkumas – šeimos ilgesys“

Paskelbus karantiną nuo kovo mėnesio vidurio, visi grįžusieji iš užsienio turėjo izoliuotis dviem savaitėms, kad neplatintų galimai parvežto iš svetur viruso COVID-19. Panevėžio miesto ir rajono savivaldybės tam paskyrė kelias vietas mieste bei rajone. Bistrampolio dvaras ir viešbutis „Romantic“ tapo vienais iš tų pagalbininkų, kurie izoliuoja miesto ir rajono gyventojus.
Autoturizmo perlai: Bistrampolio dvaras prie Panevėžio
Bistrampolio dvaras prie Panevėžio / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Meniu kuklesnis

Bistrampolio dvaro savininkas kunigas Rimantas Gudelis teigė, kad šiuo metu saviizoliacijoje yra apie dešimt žmonių. „Seniau buvo kelis kartus daugiau, o dabar beliko tik dešimt. Kelis iš jų vežėme tikrinti į mobilųjį punktą prie „Cido“ arenos, tačiau kol kas visi atsakymai neigiami“, – pasakojo R.Gudelis.

Kunigas atviravo, jog meniu saviizoliacijoje esantiems asmenims sudarytas kitoks, kiek kuklesnis. „Kadangi jie sėdi užsidarę, nė nėra kur sudeginti kalorijų. Bet tikrai visi džiaugiasi, kad maitiname skaniai. Jokių nusiskundimų girdėti neteko.“

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Bistrampolio dvaras prie Panevėžio
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Bistrampolio dvaras prie Panevėžio

Savivaldybė prisideda labai kukliai

R.Gudelis teigė, kad Panevėžio rajono savivaldybė prie saviizoliacijos pinigine prasme prisideda labai kukliai. „Taip tikriausiai numatyta įstatymų. Bet finansavimas labai mažas“, – pasakojo jis.

Trūkumas – šeimos ilgesys

JP pavyko pakalbinti ir vieną iš tolimųjų reisų grįžusį vairuotoją, kuris šiuo metu izoliuojasi Bistrampolio dvare. Jis teigė, kad sąlygos čia išties geros, lovos patogios, maistas skanus, o vienintelis trūkumas – šeimos ilgesys.

Skirta beveik 100 tūkst.

Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis atviravo, kad bendra suma, kurią skiria įstaigoms, priimančioms tautiečius saviizoliacijai, beveik 100 000 eurų.

„Ši suma skaičiuojama su viskuo, kas buvo reikalinga saviizoliacijai: su apsaugos prekėmis bei priemonėmis, kurių trūko įstaigoms, kad galėtų priimti žmones saviizoliacijai“, – teigė meras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Žagunis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Žagunis

Konfliktų nekilo

Tuo tarpu „Romantic“ viešbučio direktorė Dalia Remeikaitė teigė, kad šiuo metu saviizoliazijoje nebėra nė vieno žmogaus. „Piko metu, praėjusį mėnesį, daugiausiai viešbutyje saviizoliavosi 19 žmonių“, – pasakojo ji.

Konfliktų viešbutyje jokių nekilo, viskas vyko gražiai ir sklandžiai. „Žmonės pasitaikė labai supratingi. Saviizoliacija vyko išties tvarkingai. Kai kurie net juokavo, kad žmonos taip gerai nemaitina, kaip mes čia“, – juokėsi D.Remeikaitė bei pridūrė, jog jokio atskiro meniu nekūrė, o teikė tai, ką įprastai duodavo verslo pietų metu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Romantic“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Romantic“

Savivaldybė moka nedaug

Taip pat „Romantic“ viešbučio direktorė atviravo, jog savivaldybė moka išties nedaug. Kiek tiksliai – neatskleidė.

„Savivaldybė dar net nesumokėjo pinigų, laukiame kada išmokės. Dabar visi viešbučiai uždaryti, o priimti žmones saviizoliacijai – vienintelis būdas bent kiek užsidirbti, bet, tiesą sakant, ir to užsidirbimu nepavadinčiau“, – pasakojo D.Remeikaitė.

Išleido apie 70 tūkst. eurų

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna, pasakojo, jog Panevėžio miesto savivaldybė apgyvendinimui ir pervežimui išleido apie 70 000 eurų.

„Nuo karantino pradžios savivaldybės izoliavimo patalpose apgyvendinti 85 asmenys. Iš oro uostų, kelto, Lenkijos ir Latvijos pasienio į saviizoliacijos vietas pervežtas 91 asmuo, skaičius dar gali augti“, – teigė jis bei dėkojo apgyvendinimo paslaugas teikiančioms įstaigoms, kurios karantino metu sugebėjo operatyviai pertvarkyti savo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius