Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 19

Savitarna Priekulėje: į paštą atėję žmonės siuntinių ieškojo patys

Į Klaipėdos rajone, Priekulėje esantį paštą atėję priekuliškiai bent jau ketvirtadienį turėjo galimybę patys tapti paštininkais ir tarp šimtų siuntinių susirasti savąjį. Situacija sukėlė žmonių pasipiktinimą. Kai kurie priekuliškiai juokavo, jog dabar jau aišku, kur dingo suknelė ar kojinės, pirktos elektroninėje parduotuvėje. Situacija ėmus domėtis 15min dėžės su siuntomis iš bendrų patalpų dingo.
Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų.
Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų. / Skaitytojo Aurimo nuotr.

„Ne tai, kad ne tik nejuokinga, bet tai yra absurdas kažkoks. Gauni siuntą, nueini jos atsiimti ir ten dėžėse turi knistis, kad ją pasiimtum. Nelabai suprantu, kokiu tikslu čia taip padaryta. Labai smagu, kad paštas taip puikiai dirba, žiūrėsim kaip man pavyks atsiimti savo siuntą rytoj“, – socialiniame tinkle, grupėje, vienijančioje Priekulės gyventojus, ketvirtadienį rašė Gabrielė. – Visiška nesąmonė. Tai yra kažkoks privatumo pažeidimas. Gerai, jei tu nueini ir iš tos dėžės pasiimi tik savo siuntą, bet, na, pripažinkim, būna visokių žmonių, kurie atėję gali pasiimti ne tik savo siuntą. O jei aš užsisakiau kažką brangaus, ir per tokias dalybas dėl Lietuvos pašto etatų mažinimo praradau tai. Visiška nesąmonė, esu pasipiktinusi“.

„Dabar greitai prisipažįstate, kas mano kojines nešioja iš „Ali“, – juokaudama rašė Jelena, o kita moteris savo draugę guodė, kad štai dėl kokių priežasčių dingo jos suknelė.

Skaitytojo Aurimo nuotr./Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų.
Skaitytojo Aurimo nuotr./Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų.

Nors priekuliškių teigimu, dėžėse sukrauti tik neregistruoti siuntiniai, ar taip būta iš tiesų, nežinia. „Lietuvos pašto“ atstovė patikino, jog pašto klientams tikrai niekas neleido patiems ieškoti savo siuntų, tačiau ketvirtadienį Priekulės pašte apsilankęs Aurimas tikino pats matęs, kaip viskas vyko.

„Būtent, taip ir buvo. Atėjau į paštą, stojau į eilę, buvo gal penki žmonės. Galvojau, kas čia vyksta, gal ten darbuotojai kuičiasi, bet iš tikrųjų ten keturi žmonės buvo apstoję tas dėžes ir ieškojo siuntinių, mėtė siuntas iš vienos dėžės į kitą. Ir aš bandžiau atrasti savo siuntą. Kažkoks absurdas, kad turi ieškoti tarp tūkstančių savo siuntos. Nepasiėmiau, nes paštas dirba iki 14 val. ir buvo likę 10 minučių iki uždarymo, – 15min pasakojo Aurimas. – Galėjau pilnas kišenes prisikrauti ir išeiti. Kažkas tokio, kas neturėtų būti. Pradėjau diskutuoti su žmonėmis, koks čia absurdas. Išgirdo paštininkė ir sako: „Kas negerai? Negaliu duoti dėžių? Daviau, gerą darbą darau. Galiu apsaugą iškviesti“.

Aurimo teigimu, kuriozinių situacijų Priekulėje netrūksta – priekuliškiai savo laiškus yra radę pririštus prie stulpo.

Skaitytojo Aurimo nuotr./Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų.
Skaitytojo Aurimo nuotr./Priekulės pašte lankytojai patys ieškojo savo siuntų.

15min ėmus domėtis siuntų atsiėmimo situacija Priekulės pašte, penktadienio rytą dėžės iš pašto bendrųjų patalpų dingo.

„Buvau pašte, dėžių nebėra, nėra, kur raustis. Matyt, sureagavo“, – prie socialiniame tinkle paskelbtų nuotraukų rašė Jelena.

Serga du paštininkai

Anot „Lietuvos pašto“ atstovės Redos Kazlaitės, šiuo metu Priekulės pašte dirba du laiškininkai iš trijų, į pagalbą pasitelkti juos pavaduojantys laiškininkai.

„Gyventojai laukia siuntų, jos vėluoja, tad natūralu, kad ateina patys atsiimti siuntų. Patys tikrai nesirenka, siuntos atiduodamos pagal įprastas procedūras, įsitikinant, kad gavėjas yra nurodytas asmuo. Galbūt buvo susidariusi tokia situacija, jog paštininkės nešėsi siuntas dėžėje, kilo sambrūzdis, buvo nufotografuota savais kampais. Tikrai niekam savavališkai rinktis siuntų neleidžiama, mus taip patikino pašto atstovai“, – sakė R.Kazlaitė, patikinusi, jog papildomų rankų pašte itin trūksta, nes pavaduojantys asmenys dirba ne visą laiką.

„Galbūt paštininkės atsinešė siuntų krūvą, kad darbas greičiau vyktų, o žmonės subėgo pasižiūrėti. Niekada neleidžiame, kad patys ieškotųsi“, – sakė R.Kazlaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius