-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 24

Savivaldos rinkimų dalyviai atgaus 1 mln. eurų užstatų

Savivaldybių tarybų rinkimų dalyviai atgaus apie milijoną eurų užstatų, o barjero neįveikę politikai praras apie 73 tūkst. eurų – jie bus pervesti į biudžetą.
Rinkimų akimirkos
Rinkimų akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šią savaitę grąžino rinkimų užstatus: 277 tūkst. eurų partijoms, visuomeniniams komitetams bei kandidatams; 717 tūkst. eurų – ėjusiems nesuderinamas su mandatu pareigas ir jų atsisakiusiems ar neišrinktiems į tarybas politikams.

Per savivaldos rinkimus užstatas už vieną kandidatų sąrašą savivaldybėje siekė vieną tuometinio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydį – 926 eurus, tuo metu už su mandatu nesuderinamas pareigas einantį kandidatą užstatas buvo gerokai didesnis – 9267 eurai.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas nustato, kad pasibaigus politinei kampanijai užstatai grįžta partijoms ir komitetams, nepažeidusiems rinkimų įstatymų, laiku pateikusiems finansines ataskaitas ir surinkusiems ne mažiau kaip 3 proc. rinkėjų balsų.

Negrąžintini užstatai pervedami į biudžetą. VRK sprendimu beveik 64 tūkst. eurų užstatus praranda 3 proc. neperkopę sąrašai, dar per 5 tūkst. eurų negrąžinami dėl rinkimų įstatymo pažeidimų, 4 tūkst. eurų – kitų įstatymo neatitikimų.

VRK savivaldos rinkimų dalyviams anksčiau jau yra grąžinusi dar per 300 tūkst. eurų užstatų, o negrąžintinų 204 tūkst. eurų pervedė į valstybės biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius