-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 29

Savivaldybės per karantiną elgėsi skirtingai: priedus už viršvalandžius išsimokėjo ne visos

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas savivaldybės administracijos direktoriui pasiūlė skirti priedą už papildomą darbą ekstremalios situacijos sąlygomis. Savivaldybės taryba tam pritarė. Priedus už viršvalandžius prie algos anksčiau gavo dar 25 savivaldybės darbuotojai. Tačiau tokią praktiką taikė ne visos šalies savivaldybės: pavyzdžiui, Kaunas priedų neišsimokėjo visiškai, nes tai esą būtų nesąžininga.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai, kad Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Modestui Petraičiui dėl padidėjusio darbo krūvio ekstremalios situacijos laikotarpiu siūlo skirti 40 proc. dydžio priemoką prie algos, meras pranešė savaitės pradžioje.

Priemoka, pasak jo, turėtų būti mokama šešis mėnesius arba iki tol, kol Lietuva atšauks ekstremalią situaciją dėl COVID-19.

Priemokos dydis per mėnesį „į rankas“ sudarys apie 281,25 Eur/mėn.

„Skaičiuoju, kad administracijos direktorius stipriai padidėjusiu darbo krūviu dirba nuo praėjusių metų vasario mėnesio, o žvelgiant į šiandieninę situaciją, manau, kad ekstremali situacija dar tęsis mažiausiai pusę metų.

Tai minimaliai sudaro 16 mėnesių, todėl priemokos dydis per mėnesį „į rankas“ sudarys apie 281,25 Eur/mėn.“, – feisbuke rašė D.Kaminskas.

Jis pažymėjo, kad ekstremali situacija dėl COVID-19 rajone tęsiasi nuo vasario 28-osios, o administracijos direktorius eina savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininko pareigas, yra atsakingas už situacijos valdymą.

Šiam darbui esą reikėjo įdėti papildomų pastangų.

Papildomai darbo dienomis ar net savaitgaliais Tauragės rajono savivaldybėje per karantiną, pasak mero, dirbo ir daugiau asmenų – savivaldybė 25-iems skyrė priedus.

„Priedų dydžiai nustatyti ir skirti pagal skirtą laiką ir indėlį COVID-19 situacijai suvaldyti. 8-iems, daugiausiai prisidėjusiems asmenims, buvo skirtas 800 eurų priedas, dar 6 asmenims buvo skirta po 500 eurų, o 11 darbuotojų gavo po 300 eurų“, – vardijo D.Kaminskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovydas Kaminskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovydas Kaminskas

Finansiškai, anot jo, įvertinti ir 16-a ugdymo ir neformalaus ugdymo įstaigų vadovų. Jiems skirti dviejų mėnesių 15 proc. atlyginimo dydžio priedai.

79-iems rizikos sąlygomis karantino metu dirbusiems Tauragės rajono socialiniams darbuotojams, pasak mero, paskirstyta daugiau kaip 49 tūkst. eurų.

Vaikų ir (ar) paauglių užimtumo programos projektų vykdytojams – beveik 5,8 tūkst. eurų.

800 eurų priedai skirti ir trims Tauragės rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovams.

„800 eurų priedai skirti ir trims Tauragės rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovams. Nuo ekstremalios situacijos šalyje paskelbimo priedai yra skiriami ir medikams kurie dirba rizikos sąlygomis ir tiesiogiai susiduria su COVID-19 ligoniais“, – pridūrė D.Kaminskas.

Klaipėda labiausiai įvertino gydymo įstaigų vadovus

Maksimali 40 proc. dydžio priemoka numatyta ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui, savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkui Gintarui Neniškiui.

„Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius gauna maksimalią 40 proc. dydžio priemoką. Ką nors keisti šiuo metu neketinama“, – 15min nurodė savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyr. specialistė Aušra Lukauskienė.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Žiemiškai padabinta Klaipėda
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Žiemiškai padabinta Klaipėda

Tiesiogiai su COVID-19 padariniais per pandemiją dirbusiems savivaldybės administracijos darbuotojams, kurie pasitiko keleivius, atplaukusius keltais, rūpinosi jų izoliacija, testavimu, saviizoliacijos kontrole, taip pat – viešojo transporto dezinfekcijos kontrole ir panašiai, taip pat teko priedai prie algos.

„26-iems Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojams buvo mokamos nuo 15 iki 40 proc. (priklausomai nuo darbų apimties ir sudėtingumo) dydžio priemokos. Jos skirtos darbuotojams, kurie tiesiogiai dirbo su pandemijos padariniais“, – dėstė A.Lukauskienė.

Skirtingų dydžių priemokas karantino metu gavo ir Klaipėdos gydymo įstaigų, švietimo įstaigų vadovai.

3-ijų Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų vadovams buvo išmokėtos 80–100 proc. atlyginimo dydžio priemokos.

„3-ijų Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų vadovams už sveikatos paslaugų užtikrinimą, testavimo, karščiavimo klinikos ir kitų paslaugų organizavimą buvo išmokėtos 80–100 proc. atlyginimo dydžio priemokos.

90-čiai uostamiesčio švietimo įstaigų vadovų skirtos 10 proc. priemokos už ugdymo organizavimą tuo laikotarpiu. 20 švietimo įstaigų (iš 90) mokėjo mokytojams priemokas ir premijas už papildomus darbus ar padidėjusį krūvį susijusius su karantinu (ekstremalia situacija).

Sprendimus dėl šių mokėjimų priima įstaigų vadovai“, – komentavo savivaldybės vyr. specialistė.

Kauno administracija priedų neišsimokėjo

O štai nei Kauno, nei Vilniaus administracijų direktoriai priedų prie algos už darbą ekstremalios situacijos sąlygomis negavo.

Kaune nieko panašaus neregėjo ir kiti administracijos darbuotojai.

„Nei administracijos direktoriaus, nei kitų savivaldybės darbuotojų atlyginimai dėl ekstremalios situacijos nekilo ir priedai dėl to nebuvo mokami“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Personalo valdymo skyriaus vedėjos pavaduotoja, atliekanti skyriaus vedėjo funkcijas, Jurgita Kvedaravičienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno savivaldybėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno savivaldybėje

Jos įsitikinimu, didinti algas su COVID-19 valdymu susiduriantiems asmenims būtų nesąžininga kitų, su šia liga tiesiogiai kovojančių žmonių atžvilgiu.

„Suprantame, kad dabar – visiems ypatingai sunkus laikotarpis, todėl kelti atlyginimus, net ir kasdien su koronaviruso valdymu susijusiems darbuotojams, būtų mažų mažiausiai nesąžininga prieš priešakinėse linijose su virusu kovojančius žmones“, – komentavo J.Kvedaravičienė.

Vilnius skatino kelių skyrių darbuotojus

Karantino laikotarpiu nedidėjo ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio alga, jos didinti neplanuojama.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Poderskis

„Karantinas neturėjo jokios įtakos administracijos vadovo atlyginimui. Jis tvirtinamas tarybos sprendimu, vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, <...>. To koreguoti neplanuojama“, – teigė savivaldybės Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vedėja Lina Koriznienė.

Ji pažymėjo, kad dėl išaugusio darbo krūvio ir papildomų prisidėjusių atsakomybių bei darbų, susijusių su COVID-19 valdymu, daugiausia skatinti savivaldybės Sveikatos apsaugos ir Civilinės saugos skyrių darbuotojai.

„Apie 15 darbuotojų gavo 40 proc. priemoką“, – nurodė L.Koriznienė.

Vyriausybė valstybės lygio ekstremalią situaciją dėl COVID-19 plitimo grėsmės paskelbė praėjusių metų vasario 26 dieną.

Karantino režimas įsigaliojo nuo kovo 16 dienos ir tęsėsi iki birželio 16-osios.

Nuo birželio 17 dienos ir toliau galiojo valstybės lygio ekstremali situacija.

Prie karantino režimo Vyriausybė sugrįžo lapkričio 7-ąją.

Karantinas dėl COVID-19 tęsiasi iki šiol ir galios dar mažiausiai bent iki vasario 28-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius