Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 04 07

Savivaldybės stengsis mažinti emigraciją

Savivaldybės įvairiais būdais stengiasi susigrąžinti emigrantus: dalyvaudamos „Globalios Lietuvos“ programoje, kurdamos interneto svetaines. Utenos savivaldybė sukūrė programą, skirtą ne tik išvykusiems, bet ir ketinantiems išvykti, ragindama likti Utenoje.
Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka
Emigracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš penkerius metus iš Airijos grįžusi verslininkų šeima teigia, kad ir užsienyje, ir Lietuvoje norint, ko nors pasiekti, reikia daug dirbti. Jie sako, kad jokie įkalbinėjimai grįžti gimtinėn nepadės, jei pats žmogus nebus apsisprendęs.

„Kada tu galvoji, vis rytoj, rytoj, o laikas greitai bėga, jeigu turi idėją, verslo idėją, kuri dabar galbūt geniali, bet po dviejų metų nebebus, jeigu esi nusiteikęs dirbti – turi veikti tučtuojau“, – sako verslininkė Vaida Kazlauskaitė.

Savivaldybės, paragintos parvilioti namo emigrantus, kuria interneto svetaines ir programas. Utenos savivaldybė į vieną sistemą jungia informaciją apie laisvas darbo vietas, socialines garantijas, lengvatas verslui ir būstui įsigyti. Užpernai iš Utenos emigravo per 600 gyventojų, sugrįžo tik 105.

Pernai Lietuvą paliko apie penkiasdešimt tūkstančių žmonių – tik keliais tūkstančiais mažiau, nei gyvena Marijampolėje. O Statistikos departamento duomenimis, sugrįžo per 10 tūkst. emigravusių lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius