Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 30

Seimas baigia eilinę pavasario sesiją

Seimas antradienį baigia eilinę pavasario sesiją ir į parlamento rūmus turėtų susirinkti jau rugsėjį, kai prasidės paskutinė šios kadencijos – rudens – sesija.
Seimo posėdis
Seimo posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Seimas

Paskutinę posėdžių dieną parlamentas planuoja apsispręsti dėl paramos nuo koronaviruso nukentėjusiems smulkiems ūkininkams, pelno mokesčio lengvatos stambiems investuotojams, visų asmens sveikatos priežiūros specialistų licencijavimo ir kitų teisės aktų.

Šią pavasario sesiją Seimas buvo laikinai nutraukęs posėdžius dėl koronaviruso pandemijos, o posėdžiai iš pradžių buvo grąžinti svarstyti išimtinai su COVID-19 susijusiems klausimams.

Per karantiną parlamentas patvirtino Vyriausybės inicijuotą ekonomikos skatinimo ir pagalbos verslui paketą, užsidarius darželiams mažamečius auginantiems tėvams sudarė galimybę likti namie su vaikais gaunant ligos išmoką. Koronaviruso pandemijos metu buvo pakelti atlyginimai židiniuose dirbantiems medikams, pareigūnams.

Seimas taip pat priėmė prezidento Gitano Nausėdos pataisas dėl papildomų išmokų už vaikus, padidino neapmokestinamųjų pajamų dydį.

Seimas per metus renkasi į dvi eilines sesijas: pavasario sesija trunka kovo 10 – birželio 30 dienomis, rudens sesija – rugsėjo 10 – gruodžio 23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius