Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10 /13:19

Seimas dar kartą patvirtino – degalinėse alkoholio nuo sausio nebeliks

Degalinės nuo kitų metų sausio negalės prekiauti alkoholiu – Seimas nesutiko leisti joms dar kelerius metus prekiauti alkoholiniais gėrimais, atmetęs socialdemokratų pasiūlymą draudimą atidėti iki 2019 metų.
Seimas baigė pavasario sesija
Seimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už Sveikatos reikalų komiteto siūlymą išguiti alkoholį iš degalinių balsavo 50, prieš – 9, o susilaikė 16 parlamentarų.

Mišrios Seimo narių grupės narė Rima Baškienė pareiškė turinti duomenų, kad pastaraisiais metais viešose vietose nuolat daugėja girtų asmenų, todėl toks draudimas mažintų alkoholio prieinamumą.

Ekonomikos komiteto narys „darbietis“ Kęstutis Daukšys apgailestavo, kad draudimas alkoholio prieinamumo nesumažins, bet paskatins degalinių užsidarymą.

„Uždrausime degalinėse, bet neuždrausime tose degalinėse, kuriose yra padarytos atskiros parduotuvės, neuždrausime bobutėms, kurios stovi prie tų degalinių, neuždrausime šalia stovinčiam viešbučiui arba prekybos centrui. Ir viskas, kam skirta, kad pasirodytume, kaip kovojame prieš alkoholį, o iš tikrųjų to alkoholio vartojimo nė kiek nesumažinome. Aš manau, kad tai yra tam tikro verslo sektoriaus apribojimas, tai privers kai kurias degalines užsidaryti arba pereiti į kitą veiklos sritį“, – pareiškė K.Daukšys.

Biudžeto ir finansų komiteto narys socialdemokratas Bronius Bradauskas prognozavo, kad draudimu alkoholiu prekiauti degalinėse „leidžiama juodai rinkai dar labiau klestėti“.  

„Verslininkai pasistatė degalinėse parduotuves ir numatė ten ir vietas, ir visa kita, įdėjo pinigų, priėmė darbuotojus. Tai mes savo draudimu dabar padarysime meškos paslaugą. Prarasime kelis šimtus darbo vietų. Tiesiog atveriame kelius juodajai rinkai dar labiau klestėti ir pardavinėti surogatą“, – kalbėjo parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius