-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 30

Seimas pareiškė: nėra politiškai tikslinga ratifikuoti Kubos ir ES susitarimo

Seimas trečiadienį priėmė rezoliuciją, kad nėra politiškai tikslinga ratifikuoti Kubos ir Europos Sąjungos (ES) susitarimo.
Kubos vėliava
Kubos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ja Seimas „ryžtingai ir nedviprasmiškai pareiškia, kad Kubos Respublikos režimas ir jo ryšiai su Rusijos Federacija, Venesuelos Bolivaro Respublika, Irano Islamo Respublika ir parama teroristinėms organizacijoms, finansuojamoms iš prekybos narkotikais, kelia grėsmę kaimyninėms Lotynų Amerikos regiono valstybėms ir visuomenėms“.

Dokumente teigiama, kad „negalima skatinti Kubos vyriausybę toliau eiti tuo pačiu keliu, nutylint apie minėtas realijas, taip pat kad nėra politiškai tikslinga ratifikuoti ES ir Kubos politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo“.

Parlamentas rezoliuciją priėmė už balsavus 82 Seimo nariams ir 17 parlamentarų susilaikius.

Dokumentu siekiama „nesudaryti Kubos Respublikos vyriausybei palankių sąlygų, kurios leistų Kubos Respublikos režimui tęsti savo pavojingos regioninės strategijos įgyvendinimą ir stiprinti Kubos Respublikos žmonių priespaudą“, reikalaujama paleisti politinius kalinius.

Dokumentą pateikė 35 skirtingoms frakcijoms priklausantys parlamentarai, tarp jų – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis, nariai Emanuelis Zingeris, Laima Liucija Andrikienė bei kiti.

Neratifikuoti ES ir Kubos sutarties Lietuvą yra paraginusi JAV administracija. Lietuva yra vienintelė ES šalis, iki šiol neratifikavusi 2016 metais pasirašyto politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius