-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 10

Seimas pradeda rudens sesiją

Lietuvos parlamentarai trečiadienį renkasi į rudens sesiją.
Lietuvos Respublikos Seimas
Lietuvos Respublikos Seimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Ruduo Seimas

Per pirmą sesijos posėdį premjeras Algirdas Butkevičius bei Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pristatys darbų programos projektą, kuris sudaromas atsižvelgiant į prezidentės, Vyriausybės, Seimo komitetų, frakcijų ir Seimo narių pasiūlymus.

Su Seimo valdyba šią savaitę aptarti sesijos darbų susitikusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė parlamentą susitelkti dėl šalies saugumo uždavinių, atsižvelgiant į geopolitinės situacijos išskirtinumą.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad formuojant pirmąjį biudžetą eurais svarbu laikytis pasiekto partijų susitarimo dėl krašto apsaugos finansavimo didinimo, o parlamentas turi įstatymų galia apsaugoti informacinę šalies erdvę.

Pagrindiniu šio sesijos darbu taip pat įvardijamas 2015 metų biudžeto patvirtinimas, per šimtas su euro įvedimu susijusių įstatymų projektų, kuriuos būtina priimti ne vėliau kaip iki palio pabaigos.

Rudens sesijos darbų programos projekte įrašyta daugiau kaip 700 teisės aktų projektų be lydimųjų dokumentų. Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 270, prezidentė Dalia Grybauskaitė – 24, Seimo nariai – daugiau kaip 400 įstatymų projektų.

Per sesiją planuojama surengti beveik 50 plenarinių posėdžių. Seimo rudens sesija pagal Konstituciją trunka nuo rugsėjo 10 iki gruodžio 23 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius