-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06

Seimas – prieš biudžeto tvirtinimo ir mokesčių reformos stabdymą

Seimas 2019 metų biudžetą tvirtins kaip ir numatyta – gruodžio 11 dieną. Taip pat nebus laikinai atšaukiama vasarą patvirtinta mokesčių reforma.
LR Seimas
LR Seimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimas ketvirtadienį atmetė konservatorių rezoliuciją dėl 2019 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projekto ir kritinės padėties Lietuvos viešajame sektoriuje. Už ją balsavo 20 Seimo narių, prieš – 78.

„Valstietis“ Vytautas Bakas prognozavo, kad sustabdžius biudžeto priėmimą, į gatves „išeitų ne tūkstančiai, o dešimtys tūkstančių“.

„Kokia yra sveikata tų žmonių, kurie rašo tokias rezoliucijas? Ar turite smegenų teikti tokią rezoliuciją?“ – pareiškė V.Bakas.

Rezoliucijos projektas numatė 2018 metų vasarą patvirtintos mokesčių reformos moratoriumą, kuris leistų 2019 metų valstybės ir savivaldybių biudžetuose numatyti 300 mln. eurų tam, kad būtų didinami viešojo sektoriaus atlyginimai.

Siūlyta stabdyti kitų metų biudžeto svarstymą ir Seimui pateikti informaciją, kokios viešosios savivaldybių paslaugos labiausiai nukentės, jeigu 2019 metais savivaldybės turės įgyvendinti Vyriausybės siūlomus sumažintus savivaldybių biudžetus.

„Savaitės užtektų deryboms (...) Nieko neatsitiktų, jeigu mes čia ir šventinėmis dienomis dirbtume“, – tvirtino Gabrielius Landsbergis.

Vyriausybei be kita ko buvo siūloma nedelsiant pateikti Seimui informaciją apie svarbiausių viešojo sektoriaus sričių (švietimo, kultūros, sveikatos apsaugos, socialinių paslaugų, valstybės tarnybos, teisėsaugos) darbuotojų ilgalaikę ligšiolinę atlyginimų kaitą, o taip pat apie svarbiausių viešojo sektoriaus sričių darbuotojų atlyginimų augimo perspektyvas 2019, 2020 ir 2021 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius