-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 10 /10:42

Viktoras Pranckietis: laikas nusiimti karūnas ir dirbti

Seimas šeštadienį susirinko į pirmąjį pavasario sesijos posėdį. Jame pristatinėjama darbų programa, taip pat prisiekė du nauji parlamentarai.
Seimas šeštadienį susirinko į pirmąjį pavasario sesijos posėdį
Seimas šeštadienį susirinko į pirmąjį pavasario sesijos posėdį / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pradedame darbus. noriu pasveikinti šia proga. Kiekviena sesija yra ypatingas laikotarpis, kai lietuvos žmonės laukia pažadėtų rezultatų. Susirinkome dirbti ir spręsti“, – parlamentarams šeštadienio rytą sakė Seimo narys Viktoras Pranckietis.

Linkiu išbristi iš klampynės ir pradėti dirbti ne deklaratyviai. (...) Nusiimti karūnas ir pradėti dirbti žmonėms, – sakė V.Pranckietis.

Jis užsiminė, kad jau sesijos pradžioje teks imtis apkaltos procedūros.

„Kaltinimai, personalijos, kai kurie jaučiasi esantys aukščiau kitų, bijoma prisiimti atsakomybę, žaidžiami viešųjų ryšių žaidimai. ta neprisideda prie geresnio parlamento vardo“, – tęsė V.Pranckietis.

„Linkiu išbristi iš klampynės ir pradėti dirbti ne deklaratyviai. (...) Nusiimti karūnas ir pradėti dirbti žmonėms“, – pridūrė parlamentaras.

Du nauji parlamentarai

Per pirmąjį posėdį prisiekė du nauji Seimo nariai – „tvarkietė“ Ona Valiukevičiūtė bei konservatorius Andrius Kupčinskas. O.Valiukevičiūtei vieta atsidaro iš parlamento pasitraukus su „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašu išrinktam Kęstučiui Pūkui, o A.Kupčinskas parlamentaro kėdėje paketė netikėtai pasitraukusį konservatorių Tada Langaitį.

Konstitucinis Teismas K.Pūką pripažino sulaužius priesaiką ir pažeidus Konstituciją. Įtariama, kad Seimo narys seksualiai priekabiavo prie jo padėjėjomis norėjusių įsidarbinti ar šias pareigas ėjusių merginų.

Su konservatoriais į Seimą išrinktas T.Langaitis prieš pavasario sesiją atsisakė mandato teigdamas, kad su dabartiniais valdančiaisiais „valstiečiais“ parlamente „konstruktyvus darbas nėra įmanomas“.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis BNS tuomet sakė, kad T.Langaičiui tikriausiai teko rinktis tarp verslo ir politikos, ir pralaimėjo politika.

T.Langaitis iki išrenkamas į Seimą dirbo investicinės bankininkystės, rizikos kapitalo, technologijų startuolių srityse.

Laukia 600 teisės aktų

Pavasario darbų programoje įrašyta apie 600 teisės aktų projektų, kuriuos teikia Vyriausybė, prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo komitetai, frakcijos ir nariai.

„Gaila, kad darbus pradedame ne nuo rimtų darbų, o nuo apkaltos ir komisijų sudarymo“, – pristatydamas darbų programą kalbėjo Seimo pirmininkas.

Jis ragino grįžti prie diskusijos dėl sesijų trukmės prailginimo, priartinant jų trukmę „prie realybės“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimas šeštadienį susirinko į pirmąjį pavasario sesijos posėdį
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimas šeštadienį susirinko į pirmąjį pavasario sesijos posėdį

Su pavasario sesija parlamente diegiama naujovė – ekspertų diskusijos, po kurių bus rengiami teisės aktų projektai aptartomis temomis, ministrų ataskaitos dėl įstatymų įgyvendinimo.

„Šios sesijos išskirtinumas – strateginės diskusijos ir parlamentinė kontrolė. Bus siekiama įstatymo kokybės. Manome, kad tik gerai išdiskutavus galima priimti įstatymus“, – teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Per šią sesiją planuojama surengti diskusijas dėl mokesčių ir pensijų sistemų pertvarkos, inovatyvios ekonomikos, Europos Sąjungos ateities.

Per šį politinį sezoną ketinama pristatyti projektus dėl valstybės tarnybos pertvarkos, paramos jaunoms šeimoms įsigyjant pirmąjį būstą regionuose, medikų atlyginimų didinimo, etatinio mokytojų apmokėjimo įvedimo, tolesnės aukštųjų mokyklų pertvarkos.

Pavasario sesijos metu numatoma surengti 53 posėdžius, iš jų 5 bus skirti opozicijos darbotvarkei. Pavasario sesija prasideda kovo 10 ir baigiasi birželio 30 dieną.

Saulius Skvernelis: pažanga sustojo

„Laukia daug svarbių darbų, kuriuos turėsime atsakingai padaryti ir priimti sprendimus. Šalies gyventojai laukia pokyčių, kurie didintų pajamas, gerintų valstybės teikiamas paslaugas. žmonės tikisi, kad valdžia bus pajėgi spręsti skaudulius, tokius kaip emigracija, senatvėje orumas“, – į Seimo narius šeštadienį kreipėsi premjeras Saulius Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Jis pabrėžė, kad reikės įgyvendinti reformas, siekiant, kad gyvenimas gerėtų.

„Jau kelerius metus matome, kad pažanga sustojo. 2014-2016 mes nė kiek nepriartėjome prie europiečio gyvenimo lygio“, – pabrėžė premjeras.

Jis užsiminė, kad bus priimami sprendimai dėl valstybės tarnybos, gydytojų atlyginimų, vaistų kainų, paramos būstui įsigyti, taip pat pensijų. Jo teigimu, papildomas kaupimas pensijai turi išlikti, bet ne „esamų pensininkų sąskaita“.

„Visiems mums noriu palinkėti sutelkto darbo valstybės labui“, – kalbą baigė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius