Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 06 29

Seimas spręs, ar riboti verslui galimybes iš savivaldybių perimti viešąsias paslaugas

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl pusšimčio parlamentarų iš visų frakcijų iniciatyvos leisti savivaldybėms pačioms ar per jų įmones teikti kai kurias viešąsias paslaugas.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokiais atvejais savivaldybėms nebereikėtų skelbti privataus valdytojo konkursų, nereikėtų ir Konkurencijos tarybos leidimų.

Savivaldybėms būtų leista valdyti jų lėšomis pastatytus muziejus, baseinus, teatrus, koncertų ar sporto sales, stadionus, bibliotekas, kultūros namus, stadionus bei maniežus, bet tik tada, jeigu tokie objektai yra vieninteliai jų teritorijoje.

Pakeitimo autorių teigimu, už viešuosius finansus pastatytus statinius ir jų paslaugas perdavus valdyti verslui, jos tampa brangios ir nebeprieinamos daugeliui gyventojų. Todėl, dalies parlamentarų įsitikinimu, reikia riboti verslo galimybes iš savivaldybių perimti viešąsias paslaugas, kad jos nepabrangtų.

Tuo metu ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė anksčiau yra sakiusi, kad pataisomis de facto įteisinami vidaus sandoriai.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, jog savivaldybės gali pavesti teikti viešąsias paslaugas vidaus sandoriu tik išimtiniu atveju, prieš tai įvertinus, ar tokiu būdu konkrečiam paslaugos teikėjui neteikiama privilegijų, nediskriminuojamos kitos įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius