-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 31

Seime – siūlymas drausti Seimo nariams būti paramos fondų steigėjais

Seime registruotas siūlymas drausti Seimo nariams bei savivaldos politikams būti paramos ir labdaros fondų steigėjais. Labdaros ir paramos fondų įstatymą grupė Seimo narių siūlo papildyti nuostata, kad fondo steigėjais negali būti Seimo nariai bei savivaldybių tarybų nariai.
Seimo posėdžio akimirka
Seimo posėdžio akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu pagal Labdaros ir paramos įstatymą paramos teikėju ir tuo pačiu labdaros ir paramos fondo steigėju negali būti politinė partija ir politinė organizacija.

„Šiuo metu įstatyme yra nuoroda į politines partijas, bet apribojimų Seimo nariams ir savivaldybių tarybų nariams nėra, ir čia atsiranda didelė skylė, užmaskuota korupcija“, – BNS sakė pataisų iniciatorius Seimo narys Povilas Urbšys.

Pataisas taip pat pasirašė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „valstietis“ Vytautas Bakas, Audito komiteto pirmininkė konservatorė Ingrida Šimonytė, Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius bei kiti parlamentarai.

„Sistemiškai vertinant galiojantį reguliavimą, t.y. esant draudimui politinėms partijoms ir politinėms organizacijoms būti fondų steigėjais, įstatymų leidėjo tikslas, tikėtina, buvo būtent politinio elemento eliminavimas iš fondų veiklos“, – sakoma pataisos aiškinamajame rašte.

Vyriausioji rinkimų komisija gruodį baigė tyrimą dėl „valstiečių“ dalintų vaikiškų tautinių kostiumų, tačiau pažeidimų nenustatė.

„Valstiečių“ vadovo Ramūno Karbauskio ir muzikanto Andriaus Mamontovo įsteigtas fondas „Švieskime vaikus“ už R.Karbauskio įmonių lėšas vaikų darželiams išdalijo 18 tūkst. vaikiškų tautinių kostiumų.

Tautinių kostiumų akcijai R.Karbauskiui priklausančios įmonės skyrė daugiau nei 500 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius