Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

Seime skinasi kelią „valstiečių“ siūloma didesnė PVM lengvata spaudai

Seime skinasi kelią „valstiečių“ lyderių siūlymas nuo sausio iki 5 proc. sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) spaudos leidiniams. Dėl to valstybės biudžetas kitąmet netektų apie 2 mln. eurų pajamų.
Laikraštis
Seime skinasi kelią „valstiečių“ siūloma didesnė PVM lengvata spaudai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį pritarė tokioms Ramūno Karbauskio, premjero Sauliaus Skvernelio ir pirmosios Seimo pirmininko pavaduotojos Rimos Baškienės parengtoms Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisoms: už balsavo 5 komiteto nariai, po 2 susilaikė ir balsavo prieš. Komiteto vadovas „valstiečių“ deleguotas Stasys Jakeliūnas šiuo klausimu susilaikė.

Pataisų autoriai sako siekiantys sudaryti sąlygas, kad periodiniai leidiniai taptų prieinami kuo platesniam skaitytojų ratui, taip pat paskatinti leidybos verslą.

Konservatorius Mykolas Majauskas piktinosi, kad taip ketinama paremti ir pramoginę žiniasklaidą, o būtų diskriminuojami interneto naujienų portalai.

Jis siūlė apie 2 mln. eurų, kuriuos dėl lengvatos neteks valstybės biudžetas, skirti regioninei spaudai ir taip ją paremti.

„Taip bandoma papirkti valstybės instrumentais spaudą prieš rinkimus“, – pareiškė konservatorius Andrius Kubilius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kubilius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kubilius

9 proc. PVM tarifas dabar taikomas visiems laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir smurtinio pobūdžio arba profesinės etikos nesilaikančius leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto.

Lengvatinis 5 proc. tarifas dabar taikomas tik vaistams, medicinos priemonėms, o 9 proc. – dar keleivių vežimui, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, centralizuotam šildymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius