Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28 /13:40

Seime užgeso idėja per vandens tarifą remti Ukrainos vandentiekio atstatymą

Seimo komitetai trečiadienį baigė diskusiją dėl siūlymo Lietuvos gyventojams per vandens tiekimo tarifą finansiškai prisidėti prie Ukrainos vandentiekio atstatymo. Idėjos autorius aplinkos ministras Simonas Gentvilas pataisą atsiėmė.
Gaisro padariniai
Simonas Gentvilas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Būtų teisiškai sudėtinga įgyvendinti“, – trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdyje pareiškė ministras.

Aplinkos apsaugos komitete Laisvės frakcijos nariui Kasparui Adomaičius suabejojus, ar vandens tiekimo įmonės iš savo pelno apskritai gali skirti paramą, aplinkos viceministrė Raminta Radavičienė patikino, kad tokią teorinę galimybę jos turi ir įstatymo keisti nereikia, tačiau S.Gentvilas nukirto, kad šios įmonės paramos neskirs, nes negauna pelno.

„Pelno nėra, visos nuostolyje tupi“, – tvirtino jis.

Pataisa būtų leidusi įmonėms, savivaldybių taryboms pritarus, į geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainą įskaičiuoti papildomą vieną centą už sunaudotą kubą vandens ir šios lėšos būtų pervestos Ukrainai.

Pasak komiteto pirmininko liberalo Viktoro Pranckiečio, per dieną Lietuvoje sunaudojama daugiau kaip 400 tūkst. kubinių metrų geriamojo vandens, o tai reiškia, kad būtų surinkta apie 4 tūkst. eurų.

„Šie skaičiai keistokai nedideli“, – svarstė jis.

S.Gentvilas anksčiau komitete teigė, kad pataisos iniciatorė buvo 54 mažesnius vandens tiekėjus vienijanti Lietuvos vandens tiekėjų asociacija.

Tačiau asociacija „Vandens jėga“, vienijanti tris didžiausius Lietuvos vandens tiekėjus – „Vilniaus vandenis“, „Kauno vandenis“ ir „Klaipėdos vandenį“ – tokiai idėjai priešinosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius