Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 10

Seimo apkaltos komisija išklausys M.Bastį

Seimo apkaltos komisija trečiadienį planuoja išklausyti Socialdemokratų frakcijos narį Mindaugą Bastį. Taip pat darbotvarkėje numatyta anksčiau komisijai jau liudijusio Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Dariaus Jauniškio apklausa.
Seimui pristatytos M.Basčio ryšių tyrimo išvados
Seimui pristatytos M.Basčio ryšių tyrimo išvados / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo komisija iki šiol yra išklausiusi VSD atstovus, susipažino su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo medžiaga, išklausė komiteto pirmininką Vytautą Baką.

Išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą M.Basčiui dėl ryšių su Rusijos naudai dirbančiais asmenimis, komisija buvo įpareigota pateikti iki gegužės 15 dienos, tačiau jos darbą Seimas pratęsė iki birželio 1-osios.

Seimas yra patvirtinęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras M. Bastys veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su VSD medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl VSD nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Socialdemokratų partijos frakcijos narys M. Bastys visus kaltinimus neigia ir pabrėžia Seimo nario priesaikos nesulaužęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius