Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Seimo frakcijų seniūnai tarsis dėl tiesioginių merų rinkimų

Seimo frakcijų seniūnai su parlamento pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen trečiadienį aptars tiesioginių merų rinkimų įteisinimą.
Balsavimas
Balsavimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš savaitę sutarę, kad būtina rengti atitinkamas Konstitucijos pataisas, šįkart parlamentarai jau pateiks savo pasiūlymus pagrindiniam šalies įstatymui.

Anksčiau V.Čmilytės-Nielsen sakė, kad iš pradžių bus parengta Konstitucijos pataisa, numatanti tiesioginių merų rinkimų galimybę, o pats savivaldos modelis – kokios galios turėtų būti suteikiamos merui, koks būtų jo santykis su savivaldybės taryba ir pan. – bus svarstomas vėliau.

Seimo pirmininkė sakė, kad tikisi iki birželio turėti parengtą Konstitucijos pataisą, o galutinai ją priimti kitų metų pradžioje.

Norint Seime priimti Konstitucijos pataisą, už ją du kartus turi balsuoti ne mažiau kaip 94 parlamentarai iš 141. Tarp šių balsavimų turi būti daroma ne mažesnė nei trijų mėnesių pertrauka.

Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę paskelbė, kad tiesioginiai merų rinkimai negalimi nepakeitus Konstitucijos. Šis nutarimas įsigalios 2023 metų gegužės 3 dieną – baigiantis dabar išrinktų merų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius