Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12

Seimo „Kalėdų dovana“ – antrą kartą pratęsė A.Širinskienės vadovaujamos komisijos veiklą

Seimas keturiems mėnesiams pratęsė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės vadovaujamos komisijos, tiriančios galimą neteisėtą įtaką politikams ir valstybės tarnautojams, veiklą. Ketvirtadienį už tai pasisakė 61 tautos atstovas, „prieš“ – 30, 6 susilaikė.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Komisija užbaigti parlamentinį tyrimą ir pateikti Seimui išvadas planavo gruodžio 15-ąją, tačiau A.Širinskienė komisijos darbą pasiūlė pratęsti iki balandžio 30-osios.

Komisija, kaip anksčiau 15min pasakojo parlamentarė, paprašė Generalinės prokuratūros pateikti duomenis apie „Klaipėdos naftą“ ir Visagino atominės elektrinės viešuosius pirkimus, o šią medžiagą esą gavo vėlai.

A.Širinskienė leido suprasti, kad neturint informacijos iš prokuratūros nebuvo prasmės rinktis į posėdžius, o jie, beje, nevyko du mėnesius.

„Artėja Kalėdos – dovanų metas, aš linkiu visiems nusiteikti pozityviai ir šiuo balsavimu suteikti dovaną kolegei Agnei Širinskienei, kad ji galėtų dar kurį laiką jaustis reikšminga kaip svarbi tyrėja. Nes matom, kad ta būsena jai suteikia didelį malonumą, – ironiškai ragindamas Seimo narius balsuoti „už“ ilgesnę komisijos veiklą kalbėjo konservatorius Jurgis Razma. – Pagaliau turime įvertinti, kad ji yra bene vienintelė Seimo narė, kuri darbą Seimo rūmuose pradeda 6 val. ryte, kuri įdėjo daug pastangų, rūpindamasi valdančiųjų lyderio reikalais. Už visa tai turi būti atlyginta.“

Taip pat, opozicionieriaus įsitikinimu, Seimo parama siūlymui pratęsti komisijos darbą bus dovana ir „valstiečiams“. „Jie yra sumanę tyrimą išnaudoti kovai prieš politinius konkurentus“, – teigė jis ir komisijos veiklą siejo su artėjančiais parlamento rinkimais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Razma
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Razma

Dėl Seimo rinkimų socialdemokratas Algirdas Sysas J.Razmai paantrino.

„Kelintas jau čia pratęsimas? [...] Suprantu, kad kitąmet rinkimai, reikia kažkokius priešus rodyti ir karts nuo karto pašnekėti. Ne gegužę rinkimai, o spalį. Tai [gal reikėtų] iškart iki rugsėjo 1 dienos pratęst ir tada būtų suprantama dėl ko visas šitas triukšmas yra“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad visuomenė laukia kitokių kalėdinių dovanų, ne komisijos darbo pratęsimo.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas tikino, kad komisijai daugiau laiko reikia siekiant užbaigti darbus.

„Kadangi tenka dirbti toje komisijoje, matau, kaip yra ir vėliau medžiaga pateikiama, jos kiekis didžiulis, vėluojama ją pateikti. Daug medžiagos yra kitomis kalbomis, tokiomis kaip ispanų, kur reikės padaryti vertimus. Tai padarykim ramiai tuos darbus, į viską įsigilinkim, išanalizuokim ir priimsim sprendimus“, – kalbėjo jis.

Padarykim ramiai tuos darbus, į viską įsigilinkim, išanalizuokim ir priimsim sprendimus.

Nuo praėjusių metų spalio 10-osios posėdžiaujanti laikinoji tyrimo komisija aiškinosi galimą įtaką VTEK bei komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio atleidimo aplinkybes, kreipimosi į Konstitucinį Teismą dėl pensijų sistemos reformos ir konservatoriaus Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinės Austėjos Landsbergienės vadovaujamos „Karalienės Mortos mokyklos“ sandorio su „BaltCap Infrastructure Fund“ aplinkybes.

Taip pat tyrė nepotizmo apraiškas prokuratūroje ir galimą prezidentūros įtaką jos veiklai, Visagino atominės elektrinės statybos ir „Klaipėdos naftos“ viešuosius pirkimus.

A.Širinskienės vadovaujamos komisijos veiklą Seimas pratęsė antrąjį kartą – anksčiau planuota, kad išvadas ji parengs iki gegužės 1-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius