Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 26

Seimo nariai gausiai kelia sparnus užsienin: jų komandiruotėms pristigs pinigų

Dar neįpusėjus metams Seimo narių komandiruotėms jau išleista daugiau kaip pusė šiemet numatytos pinigų sumos. Skaičiuojama, kad tam gali prireikti papildomų 150 tūkst. eurų – pusės to, kas skirta šiems metams. Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis pastebi, kad kai kada kolegos vyksta ir ne į pirmo būtinumo keliones, kurių išlaidas galėtų padengti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų, o nesidairyti į bendrą Seimo komandiruočių pinigų kapšą.
Seimo posėdis
Seimo posėdis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Seimo narių ir juos lydinčių parlamento kanceliarijos darbuotojų komandiruotėms 2022 metams yra numatyta 300 tūkst. eurų.

Didžioji jų dalis – 193 tūkst. eurų – jau išleisti.

Kaip nurodė Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vyriausioji specialistė Eglė Trembo, tarp daugiausia lėšų komandiruotėms į užsienį išleidusių parlamentarų – Arminas Lydeka, Laima Andrikienė, Laurynas Kasčiūnas, Emanuelis Zingeris, Lukas Savickas.

„Informacijos pagal komitetus nekaupiame“, – sakė ji.

Brangiausios komandiruotės

Brangiausiai nuo metų pradžios atsiėjo grupės parlamentarų – Seimo vicepirmininko Jono Jaručio, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko L.Kasčiūno, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkės Laimos Liucijos Andrikienės ir Giedriaus Surplio – komandiruotė į JAV sausio 31 – vasario 5 dienomis.

Jos išlaidos siekė 18 638 eurus.

Antra pagal brangumą buvo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujamos delegacijos komandiruotė į Izraelį ir Palestiną vasario 6–10 dienomis.

Jos išlaidų suma sudarė 8 233 eurus.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Penkių Seimo narių komandiruotė dalyvauti Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos neeilinėje plenarinėje sesijoje Strasbūre kovo 13–16 dienomis kainavo apie 7 504 eurus.

Pasiūlė intensyviau padirbėti

Pastarajame Seimo valdybos posėdyje svarstytas klausimas dėl parlamentarų Dalios Asanavičiūtės ir Giedriaus Surplio dalyvavimo susitikimuose su Airijos Irachto atstovais.

A.Mazuronis paklausė kolegos kito Seimo vicepirmininko Vytauto Mitalo nuomonės šiuo klausimu.

Jis atsakė, kad vizitas buvo numatytas tarpparlamentinių ryšių plane. Anksčiau vizito darbotvarkė esą nebuvo tokia intensyvi. Tačiau pasipildė.

„Atkreipiau dėmesį ir Užsienio reikalų komiteto, ir pačios Dalios (Asanavičiūtės – 15min), kad šiek tiek būtų galima dar intensyviau padirbėti. Bet aš dabar manau, kad galime pritarti, nes darbotvarkė buvo papildyta ir veiklos tikslus atitinka, ir URK pritarimas taip pat yra“, – Seimo valdybos posėdyje kalbėjo V.Mitalas.

A.Mazuronis atsakė turintis trumpą remarką apie panašius parlamentarų vizitus į užsienį, kai susitinkama su vietos lietuvių bendruomenėmis, dalyvaujama sporto šventėse ir panašiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Mazuronis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Mazuronis

Esą tai reikalinga, bet kartu jis pastebėjo, kad kai kurie Seimo nariai komandiruočių išlaidas padengia iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Seimo vicepirmininkas svarstė, galbūt kolegoms būtų galima priminti apie tokią galimybę.

„Kad jie žinotų. Kad nebūtinai kiekvieną kartą ieškotų, kur ten iš Seimo eilučių ką nors surasti ar pritempti paskui tą savo kelionę, Irachte susitikimų prirašyti ar dar ką nors, kad atrodytų rimčiau“, – komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius