-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 10

Seimo narys M.Puidokas pasijuto tyrėju: stoja ne institucijų, o vaikų mušimu įtariamų šeimų pusėn

Valstiečių atstovas Seime Mindaugas Puidokas vis labiau įsitraukia į vaiko teisių apsaugos temas. Seimo narys skuba ginti šeimas, iš kurių dėl įtariamo smurto paimami vaikai. Tėvų pusėn M.Puidokas stoja net tada, kai vaikai randami nusėti kraujosruvų. Seimo narys vaiko netekusios motinos sugyventiniu tiki labiau nei darželio auklėtojomis ir tyrėjais. Pasak jo, kaltinti kitus yra gynybinė darželio auklėtojų reakcija.
Mindaugas Puidokas
Mindaugas Puidokas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

M.Puidokas aktyviai reiškėsi kauniečių Kručinskų šeimos istorijoje. Daliai visuomenės išreiškus pasipiktinimą ir pradėjus protestuoti parlamentaras nuskubėjo į Kauną, veržėsi į kabinetą, kur vyko atvejo vadybos posėdis ir buvo išprašytas tik su policijos pagalba.

Vėliau jis asmeniškai skambino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Dariui Žukauskui, ir ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui.

Kvietėsi į smurto istoriją įsivėlusią mamą į Seimą

Trečiadienį M.Puidokas Seime surengė spaudos konferenciją, kurioje teigė gaunantis daug laiškų iš „sistemos nuskriaustų šeimų“.

„Su savimi turiu gausybę spausdintų ir ranka rašytų Lietuvos šeimų laiškų, kuriuose yra daug skausmo ir ašarų“, – kalbėjo M.Puidokas. „Tai kaltė mūsų visų, tiek Seimo narių, tiek valstybės, kad sistema nefunkcionuoja taip, kaip turi funkcionuoti“, – sakė Seimo narys.

Kaip vieną iš tokių atvejų jis pristatė Evelinos Geležiūnienės istoriją. Moteris skundėsi, kad jos vaikas paimtas prieš metus ir vis dar nėra grąžintas. „Išgirdus Kručinskų istoriją aš nusprendžiau kreiptis į Seimo narį Mindaugą Puidoką, kadangi jis padėjo jiems“, – pasakojo E.Geležiūnienė.

„Girdėjau per televizorių, kad vaikų teisės atsišaudo, jog tėvai neįvykdė, nepadarė, nebendradarbiauja, tai aš viską padariau, bet vaikas nėra grąžinamas, motyvuojant ikiteisminiu tyrimu, motyvuojant, kad nėra nustatyta, kas atsakingas už vaiko globą – Kauno miestas ar Kauno rajono vaikų teisės“, – skundėsi moteris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

Darželio vadovė ir auklėtojos pasakoja apie žiaurius vaiko sumušimus

Ketvirtadienį INIT TV parodytame reportaže atskleista daugiau E.Geležiūnienės sūnaus paėmimo detalių. Darželio auklėtojų teigimu, vaikas į darželį buvo atvežtas jau stipriai sumuštas.

Pirmoji mažylio sumušimus pamatė auklėtoja ir pranešė direktorei.

„Vaikas nusirengė miegoti. Ir kai ji pamatė tą visą reikalą, tai ji atlėkė visa perbalusi. Sako: „direktore, žiūrėkite, kas čia darosi“. Rankos buvo mėlynos su raudonomis dėmėmis. Tos dėmės jau ne vakar buvo padarytos, sudaužytas jis turbūt buvo laikomas namuose“, – pasakojo darželio vadovė Laimutė Marušauskienė.

„Mes visos trys matėme, ir auklėtojos, ir šeimininkė, kad visos kojos juodos, tada mes jį pradėjome apžiūrinėti, kas čia yra ir panašiai. Man plaukai tiesiog šiaušiasi, dar antakis buvo praskeltas. Paguldėme tą vaiką, pasikviečiau seselę. Klausiau, ar čia sumušimas, ar trauma, ar kas yra. Man vaikas pasakė, kad „mane muša Jonas“. Man spaudimas tiesiog vietoje sukilo. Tada ir sukviečiau darželio komisiją“, – teigė auklėtoja.

Man vaikas pasakė, kad „mane muša Jonas“.

6 vaikus auginanti E.Geležiūnienė INIT TV teigė nepastebėjusi jokių sumušimų ir gynė vaiko apkaltintą sugyventinį Joną.

„Dėl to mušimo tai aš neįsivaizduoju. Jeigu kas nors galėjo mušti tariamai, tai aš neįsivaizduoju kas. Tai nebuvo taip, kad tik aš ir Jonas matėme vaiką. Jis pasakė, kad Jonas, bet visa byla išsirutuliojo taip, kad neva aš mušiau.

Aš šnekėjau pati ir klausiau Jono, ar mušei vaiką. Sakė, kad ne, nemušiau. Galų gale, aš tikrai būčiau pastebėjusi. Jeigu aš kažkur išvažiuoju, jis visada likdavo su Jonu. Aš visada klausdavau, ką jūs veikiate, ką Jonas darė, man niekada nėra vaikas to pasakęs“, – INIT TV pasakojo E.Geležiūnienė.

Pradėkime gal nuo to, per kokias pažintis tie vaikai ten buvo apžiūrėti. Tikslas buvo paimti vaiką ir iš jo uždirbti. Kad purčiau – ne.

Savo kaltės išsigynė ir sugyventinis, kuris, INIT TV pateiktų liudininkų teigimu, ne kartą buvo pastebėtas viešumoje purtantis ir kitaip smurtaujantis prieš vaiką. Vyro teigimu, vaikas mušamas tikrai nebuvo.

„Ta auklėtoja mane iš viso yra mačiusi gal tik vieną kartą. Pradėkime gal nuo to, per kokias pažintis tie vaikai ten buvo apžiūrėti. Tikslas buvo paimti vaiką ir iš jo uždirbti. Kad purčiau – ne. Gal esu suėmęs už rankos. Jis judrus vaikas. Gal ne už rankos buvo paimta, gal buvo tiesiog pasodintas. Mušamas tikrai nebuvo“, – kalbėjo patėvis Jonas.

M.Puidokas gina mamą ir sugyventinį

15min kalbintas Seimo narys M.Puidokas įsitikinęs šeimos nekaltumu ir palaiko jos poziciją. Darželio vadovės ir auklėtojų argumentus jis taip pat vadino „gynybine pozicija“, nes, pasak jo, vaikas susižeidė darželyje.

„Aš nuosekliai tą situaciją tyriau ir manau, kad teisinis tyrimas patvirtins tą versiją, kuri buvo išsakyta spaudos konferencijoje“, – teigė jis.

„Kiek žinau, tiek teisiniai veiksmai prieš patėvį nutraukti, tiek poligrafo atliktas tyrimas, kur parodė aiškiai, kad jis nemeluoja ir nemušė to vaiko“, – pasakojo M.Puidokas.

„Manau, kad tai yra gynybinė darželio reakcija. Iš to, ką man žmonės atsiuntė, tai turiu tris panašias istorijas kaip su Evelinos vaiku“, – pridūrė į vaiko teisių gynybą pasinėręs parlamentaras.

Manau, kad tai yra gynybinė darželio reakcija.

Paklaustas, ar nemano, jog kaip Seimo narys neturėtų veltis į panašias situacijas, M.Puidokas teigė, kad tiesiog pateikė istoriją „žmogaus, kuris įvykdė visus vaiko teisių tarnybos reikalavimus, bet neatgavo savo vaiko“.

„Mano žiniomis, taip, ji gyvena su juo“, – paklaustas, ar jo ginama mama vis dar gyvena su smurtu prieš vaiką apkaltintu sugyventiniu, atsakė M.Puidokas.

Jis pabrėžė, kad „prieš patėvį nėra jokių teisinių veiksmų ar prielaidų, dėl ko jis būtų kaltinamas“.

Pasiteiravus, ar visos Lietuvos šeimos gali kreiptis į M.Puidoką, jei joms iškils teisinių problemų, šis teigė, kad Seimo nario pareiga yra atstovauti žmonių interesams ir kol sistema veikia prastai, jis rengiasi padėti ginti visų besikreipiančiųjų interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius