Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 16

Seimo narys užfiksavo, kaip aplinkos tvarkytojai šiukšles meta į Nerį, jas rinko įmonės vadovas

Seimo narys Simonas Gentvilas feisbuke paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip aplinką tvarkantys darbininkai šiukšles meta tiesiai į Nerį. Tiesa, taiklumo pritrūksta – rato gaubtas, paprastai vadinamas kalpoku, nukrenta pakrantėje, kur jį vėliau pakelia atlėkęs miestą tvarkančios bendrovės vadovas, pažadėjęs darbininkams griežčiausias sankcijas.

„Valome ar teršiame? Keisti ar keistis? Štai šio ryto vaizdas pro Seimo langus, kaip UAB „Mano aplinka“ valytojai mėto surinktas atliekas į Nerį. Ką jau kalbėti apie sovietinį darbo efektyvumą.

Nuo didelių pramonininkų iki kiekvieno individualiai, mes privalome keistis. Apie konkretų nufilmuotą atvejį pranešiau Aplinkos apsaugos departamentui. Kiekvieną matantį ar žinantį apie taršą kviečiu panešti aplinkosaugai“, – savo feisbuke rašė S.Gentvilas.

Šis įrašas sulaukė ne tik parlamentaro kolegų ir feisbuko draugų reakcijų, bet ir įmonės, kuri tvarko Vilnių, vadovo reakcijos.

„City service“, kuriai priklauso „Mano aplinka“, generalinis direktorius Vytautas Turonis sureagavo asmeniškai: „Ačiū, Simonai, už informaciją. Tokie darbuotojų veiksmai netoleruojami, nes aplinkos apsauga ir darbų sauga – pas mus prioritetas. Nedelsdamas inicijavau patikrinimą, prasižengę asmenys bus nubausti ir atleisti.“

Šis komentaras yra vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip pats V.Turonis ateina į vietą šalia Neries, kur buvo išmestos šiukšlės, ir surenka čia numestą rato gaubtą.

Kaip 15min patvirtino „Mano aplinka“ atstovai, darbuotojo laukia griežčiausios sankcijos. Su visais tuo metu ten dirbusiais jau kalbėta.

Anot V.Turonio, belieka apgailestauti, kad daugelio žmonių gerus darbus nubraukia vienas toks poelgis – esą pakrantė ir jos zona buvo sutvarkytos idealiai, tačiau štai rato gaubtas kažkodėl skriejo Neries link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius