Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 27

Seimo opozicija inicijuoja komisiją dėl kišimosi į teisėsaugos atliekamus nusikaltimų tyrimus

Keturios opozicinės frakcijos: Darbo partijos frakcija, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, frakcija „Tvarka ir teisingumas“ bei Krikščionių partijos frakcija inicijuoja Seimo laikinosios komisijos, turinčios ištirti galimai neteisėtą politinių ir interesų grupuočių poveikį teisėsaugos institucijoms ir jų atliekamiems tyrimams, kūrimą.
Prokuroras
Prokuroras / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Kaip teigiama pranešime spaudai, žengti šį žingsnį opoziciją paskatino pranešimai žiniasklaidoje apie padažnėjusius bandymus galimai įtakoti vykdomus ikiteisminius tyrimus.

„Praėjusią savaitę FNTT apsilankė ministro pirmininko patarėjas Virgis Valentinavičius, Ministro pirmininko tarnybos teisės skyriaus patarėja Jolanta Bernotaitė ir personalo skyriaus vedėja Renata Sadzevičiūtė. Šie žmonės norėjo susipažinti su dar nebaigta byla dėl grupės aferistų mėginimo gauti 22,5 mln. litų ES paramos žuvų mailiui auginti“, – teigiama pranešime spaudai.

Šioje byloje kaip liudininkas figūruoja ir žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Anot opozicijos, kyla esminis pavojus, kad atskiri valstybės politikai gali daryti neteisėtą spaudimą teisėsaugos institucijoms, tenkindami siaurų grupių, o ne visos valstybės ir visuomenės interesus ir taip pažeisti Konstitucijoje įtvirtintą teisinės valstybės principą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius